Home

Nieuws

Meer winst en omzet Corbion

Diemen – Corbion heeft het afgelopen kwartaal 182,7 miljoen euro omzet geboekt, 2,2 miljoen meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat steeg van 18,9 miljoen naar 25 miljoen euro. Dat maakt de melkzuurproducent, voorheen bekend als CSM, bekend in een tussentijds handelsbericht.

Corbion zag het bedrijfsresultaat gedrukt worden door de hoge waarde van de euro. Topman Gerard Hoetmer zegt tevreden te zijn met de prestaties. Hij wijst op 2,4 miljoen euro extra gemaakte kosten voor onderzoek en ontwikkeling. Bij het onderdeel Biobased Food Ingredients werden verkopen getroffen door zware weersomstandigheden in de Verenigde Staten. De omzet daalde van 137,4 naar 133,6 miljoen,
De divisie die biologische chemieproducten maakt, zag de omzet exclusief overnames of verkoop van onderdelen, met 17 procent toenemen tot 49 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.