Home

Nieuws 787 x bekeken 3 reacties

Meer winst PepsiCo

Purchase – PepsiCo heeft het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 1,2 miljard dollar (880 miljoen euro), 13 procent meer dan vorig jaar. Het resultaat werd 100 miljoen dollar gedrukt door eenmalige verliezen.

De winststijging van de snack- en frisdrankgigant uit de Amerikaanse staat New York is voor een belangrijk deel te danken aan het terugdringen van kosten. De omzet steeg marginaal naar 12,6 miljard dollar (9,1 miljard euro). De onderneming verkocht in het kwartaal met name meer snacks. Het bedrijf is onder meer eigenaar van Frito-Lays. De afzet van frisdrank stabiliseerde enigszins. De activistische aandeelhouder Nelson Peltz, Trian Fund, wil het frisdrankenbedrijf scheiden van de rest van het bedrijf en verkopen.

Laatste reacties

  • koestal

    agrarisch nieuws

  • agro1

    goed idee, probeer er genoeg interesse bij anderen voor te kweken, dan wordt er tenminste nog iets gekweekt. ciolos boppe!!!!

  • Mels

    Koestal weet duidelijk niet wat PepsiCo allemaal doet en hoe mega groot het aandeel agrarische producten daarin is...Eerst je even verdiepen in PepsiCo dan weet je wat ik bedoel.

Of registreer je om te kunnen reageren.