Home

Nieuws

Meer omzet Bayer CropScience

Monheim – Bayer CropScience heeft het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 2,9 miljard euro, 5 procent meer dan een jaar geleden. Wanneer de productportefeuille en wisselkoersen gelijk waren gebleven, was zelfs een plus van 12 procent geboekt.

Wisselkoersen drukten de winst voor rente, belastingen en afschrijvingen met 6 procent oftewel 70 miljoen euro.
Bayer CropScience had net als veel Europese bedrijven in de agribusiness last van de relatief 'harde' euro. Met name in landen als Argentinië en Brazilië daalden de waarde van de lokale munteenheden. Het bedrijf uit Noordrijn-Westfalen kon de druk ruimschoots compenseren door fors hogere volumes te verkopen en prijzen te verhogen. Bayer gaf wel meer uit aan marketing en ontwikkeling.
De Duitse onderneming boekte groei met zowel gewasbeschermingsmiddelen als zaden. "Ons bedrijf profiteerde vooral van een vroege start van het seizoen in Europa en sterke verkopen in Latijns-Amerika", aldus topman van Bayer Group Marijn Dekkers. Gecorrigeerd voor wisselkoersen nam de omzet in Europa 17 procent toe. In Noord-Amerika bleef groei bij gelijke wisselkoersen beperkt tot 4,3 procent.
Bij de afzet van gewasbeschermingsmiddelendivisie speelden relatief nieuwe producten die sinds 2006 zijn gelanceerd een belangrijke rol. De afzet van fungiciden nam autonoom 17 procent toe terwijl de afdeling SeedGrowth, waar onder meer coatings onder vallen, zelfs bijna 20 procent groei noteert. De verkoop van insecticiden nam 13 procent toe. Alleen bij herbiciden was de groei met 8 procent minder groot.
De verkoop van zaden nam autonoom 12 procent toe. Het bedrijf wijdt niet verder uit over deze markt. Eerder deze maand werd bekend dat groentezadenbedrijf Nunhems in Nederland verder gaat als Bayer CropScience Vegetable Seeds. Nunhems blijft wel als merknaam behouden. Bayer wil meer omzet genereren met producten met een hoge toegevoegde waarde, zoals groentezaad.
De omzet van de chemiereus als geheel bedroeg het eerste kwartaal 10,6 miljard euro, 2,8 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2013. De nettowinst viel met 1,4 miljard euro 22,7 procent hoger uit dan een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.