Home

Nieuws

McDonald's ziet omzet licht stijgen

Oak Brook - McDonald's heeft in het eerste kwartaal een licht hogere omzet behaald dan een jaar eerder, geholpen door groei op de Europese markt. In de Verenigde Staten daalde de verkoop van hamburgers en Happy Meals juist. Dat blijkt uit cijfers die 's werelds grootste fastfoodketen dinsdag publiceerde.

De totale omzet bedroeg vorig kwartaal 6,7 miljard dollar (4,8 miljard euro). Dat is 1 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2013. In Europa namen de verkopen met 1,4 procent toe, dankzij groei in Groot-Brittannië, Frankrijk en Rusland. Daarmee werden de aanhoudend zwakkere verkopen in Duitsland gecompenseerd. In de VS zakten de opbrengsten met 1,7 procent. In de rest van de wereld steeg de verkoop met bijna 1 procent.

De nettowinst daalde in het afgelopen kwartaal met 5 procent tot 1,2 miljard dollar. De winst per aandeel viel daarbij lager uit dan analisten gemiddeld hadden voorspeld. Wereldwijd telt McDonald's meer dan 35.000 vestigingen in ruim 100 landen. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.