Home

Nieuws 3813 x bekeken 1 reactielaatste update:25 apr 2014

Marc van der Lee weg bij Vion

Boxtel – Directeur communicatie Marc van der Lee vertrekt bij Vion. De directie van het vleesconcern heeft besloten de externe communicatie uit te besteden. Van der Lee was sinds 2001 werkzaam voor de onderneming. De onderneming wil niet ingaan op de keuze voor een ander communicatiebeleid en moet nog een extern communicatiebureau kiezen.

Van der Lee zelf wil geen reactie geven en verwijst naar het persbericht van Vion. Van der Lee werd in 2009 door de Nederlandse Vereniging voor Landbouwjournalisten uitgekozen tot woordvoerder van het jaar. Hij werkte voorheen voor SKM, Alpuro en Dumeco. Van der Lee is niet de eerste die sinds het aantreden van de nieuwe topman Michiel Herkemij in januari vertrekt. In februari werd financieel directeur Kenaad Tewarie ontslagen in verband met een diepgaand verschil van mening over het te voeren beleid.
Vion zoekt nog een opvolger voor Tewarie en werkt met een raad van commissarissen die volgens ZLTO-voorzitter Hans Huijbers, de facto 'demissionair' is en binnen afzienbare termijn zal worden vervangen. Vion is eigendom van ZLTO, een agrarische belangenorganisatie met 16.000 leden.
Het concern werd een jaar geleden gesplitst nadat het in grote financiële problemen terecht was gekomen. De divisies Food (vlees) en Ingredients (slachtbijproducten en Rendac) werden twee aparte bedrijven. De laatste, winstgevende, tak is verkocht voor 1,6 miljard euro aan het Amerikaanse Darling International.

Eén reactie

  • varkenshaasje

    moeten we als varkenshouderij maar inhuren want lulde letterlijk alles recht wat krom was

Of registreer je om te kunnen reageren.