Home

Nieuws 1 reactie

'Maak kwaliteitssysteem transport per diersoort'

Den Haag- Het ministerie van Economische Zaken adviseert de veetransportsector om zo snel mogelijk met kwaliteitssystemen per diersoort te komen.

Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer. Dit voorjaar werd het kwaliteitssysteem QLL ingetrokken omdat de regels onvoldoende werden nageleefd. Vee & Logistiek Nederland en de Dierenbescherming hebben de staatssecretaris hierop gewezen op de negatieve gevolgen hiervan voor het dierenwelzijn. Staatssecretaris Sharon Dijksma roept de sector op kwaliteitssystemen op te stellen die aan de eisen voldoen en deze ter goedkeuring bij de NVWA in te dienen.

Eén reactie

  • geert schoemaker

    fijn ... kunnen we in 1 klap aan 5 kwaliteitssystemen gaan voldoen....
    ikzeggaatlukken.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.