Home

Nieuws 381 x bekeken

Lichte volumegroei agrarische sector

Amsterdam – Het afzetvolume van de agrarische sector groeit in 2014 met circa 1 procent, een half procentpunt minder dan vorig jaar. Ook in 2015 zal de groei met 1 procent gematigd zijn. Dat verwacht althans het ING Economisch Bureau.

De bank ziet Oost-Europa zich ontwikkelen tot groeimarkt nummer één. Tegelijk zijn de verschillen tussen landen in deze regio soms groot. De uitvoer naar Polen en Oekraïne steeg de eerste maanden van 2014 met 20 procent maar de uitvoer naar Rusland is gestagneerd door de koersdaling van de roebel.

Politieke instabiliteit in Oekraïne en mogelijk sancties voor Rusland die vergelding vanuit Moskou kunnen uitlokken, blijven grote risico's. Andere sectoren groeien soms wat sneller dan de agrarische sector. Deze sectoren, zoals de bouw en industrie, werden door de crisis eerder geraakt dan de landbouw, maar zij herstellen nu ook eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.