Home

Nieuws 518 x bekeken

'Krediet voor MKB belangrijk'

Parijs – De Nederlandse regering moet beleidsinstrumenten die de beschikbaarheid van krediet voor MKB-bedrijven vergroten blijven evalueren en indien nodig breder beschikbaar stellen.

Tevens moet Nederland de bescherming van vaste werknemers verminderen om de arbeidsmarkt flexibeler te maken. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een rapport.
Nederland moet zich blijven richten op structurele hervormingen, aldus de Oeso, ook nu de economie voorzichtig lijkt aan te trekken. De Oeso verwacht een economische groei van ongeveer 1 procent dit jaar, waarmee de organisatie wat optimistischer is dan het Centraal Planbureau. De Oeso wijst erop dat de potentiële groei nog altijd twee procentpunt lager is dan in het jaar 2000.
De Oeso prijst het innovatiebeleid van Nederland, maar stelt wel dat meer kleine bedrijven moeten worden betrokken bij het zogeheten topsectorenbeleid. Dergelijke bedrijven zouden meer kunnen halen uit samenwerking met onderzoeksinstituten.
De Oeso benadrukt dat Nederlanders nog altijd een hoge hypotheekschuld hebben die problematisch kan worden voor banken. De denktank voor met name Westerse landen adviseert Nederland ook meer te investeren in de grote steden en vooral de verbinding ervan. Op dit moment lijken Nederlandse steden afzonderlijk de concurrentiekracht te missen van metropolen in het buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.