Home

Nieuws 8848 x bekeken 6 reacties

Kippen en varkens dood door branden

WEHL - Twee branden in het oosten van Nederland hebben het leven gekost aan duizenden kippen en varkens. Dat meldden woordvoerders van de brandweer in Twente en Gelderland.

In het Gelderse plaatsje Wehl, bij Doetinchem, heeft een brand in twee kippenschuren het leven gekost aan zo'n 10.000 kippen. Om nog onbekende redenen vloog een kippenschuur in brand. Via een mestleiding bereikte het vuur een tweede schuur, die vervolgens ook afbrandde.

Bij de brand in Wehl is veel asbest vrijgekomen en zijn gevaarlijke stoffen gemeten, maar omdat het windstil is, blijft de vervuiling beperkt tot op het erf. Wel is de brand te ruiken in de wijde omgeving.

In het Overijsselse Langeveen zijn 3.000 varkens omgekomen door een brand in een schuur van 50 bij 80 meter. De brand veroorzaakte veel rook. Mensen in de omgeving kregen het advies ramen en deuren dicht te houden.

De brandweer wist te voorkomen dat een schuur met daarin een paar honderd biggen ook in de as werd gelegd.

Laatste reacties

 • dommelje

  wellicht met dank aan luchtwasser

 • Barneveldsei

  Mestkanaal? Mestband zou het kunnen zijn. Dat is kunststof en droge kippenmest. Brand als een fakkel. 20 meter per minuut. Van WD moet alle mest de stal uit, wat risico voor de boer en zijn vee meebrengt.

 • info104

  braak ; je moet wd niet met hoofdletters schrijven , ze zijn de kleine nog niet waard.

 • jjjvanmelick

  Na de brand aan de voorzijde van het beest (hooibroei), nú, de brand aan de achterzijde van het beest (mestbrand); wie oh wie, kon dit ooit bedenken?
  Wat staat het mensdom nog te wachten?

 • podolski

  Leuk dat jullie ook zo meeleven met al die levendverbrande dieren. Laat ze gewoon buitenlopen. Probleem opgelost!

 • somporn

  Ja,lekker buiten laten lopen,veel beter.
  Kun je ze dan na een tijdje ruimen,omdat ze dan besmet zijn met dierziektes.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.