Home

Nieuws 1152 x bekeken

Jaco Burgers boegbeeld biologische landbouw LTO Noord

Zwolle - Jaco Burgers (45) is benoemd als 'boegbeeld' biologische landbouw bij LTO Noord. Burgers volgt per 1 mei Evert Rienks op.

Met Jaco Burgers heeft LTO Noord een ervaren bestuurder aangetrokken met veel kennis over de biologische akkerbouw. Als directeur van ERF BV (Exploitatie Reservegronden Flevoland), een biologisch akkerbouwbedrijf van bijna 2.000 hectare, houdt hij zich daar dagelijks mee bezig. Daarnaast participeert hij in een landbouwonderneming in Oekraïne. Burgers is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Brabantse Biesbosch en heeft gestudeerd aan de Agrarische Hogeschool Delft.

Burgers wordt binnen LTO Noord tevens voorzitter van de nieuw te vormen sectie West Biologische Landbouw (provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland). Daarnaast volgt hij Evert Rienks op als lid van de vakgroep Biologische Landbouw LTO Nederland en als lid van de Bioraad van het Biohuis.

Burgers maakt zich in zijn rol als boegbeeld sterk voor een proactieve houding van de vakgroep en realistische regelgeving. "Ik vind het belangrijk dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen", aldus Burgers. "We moeten door vooruit te lopen op de Europese regelgeving ons onderscheiden van de biologische landbouw in andere landen. Daarnaast wil ik me sterk maken voor realistische regelgeving en een breed rassenpakket aan zaden." Hij noemt het gebruik van 100 procent biologische mest als voorbeeld voor realistische regelgeving.

Of registreer je om te kunnen reageren.