Home

Nieuws

Investeringen Duitse landbouw redelijk op peil

Berlijn - De investeringsbereidheid in de Duitse landbouw ontwikkelt zich qua volume redelijk constant.

Het aantal boeren dat het komende half jaar van plan is om geld te steken in het bedrijf is echter wel iets aan het dalen. Dat blijkt uit de Conjunctuurbarometer van het Deutsche Bauernverband (DBV).

De economische stemming is ten opzichte van de voorlaatste peiling in december ook enigszins verslechterd, voornamelijk als gevolg van de varkensvleesprijsontwikkeling en de weer aangetrokken prijzen van meststoffen en voer. Geïndexeerd staat de barometer op 35,1 punt tegen 37,2 punt in december. Daar staat tegenover dat december wel het hoogst scoorde sinds het record van 2007 toen de barometer de 39 punten overschreed. Uitgangspunt voor de index is het gemiddelde van de jaren 2000-2006 (2000-2006 = 100).

Concreet gaat 36 procent van de boeren de komende zes maanden investeren voor een bedrag van 6,1 miljard euro. Het meeste (4 miljard)  komt terecht in de stalbouw en –inrichting.Het investeringsvolume is 0,1 miljard lager dan een jaar geleden. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.