Home

Nieuws 473 x bekeken

IEA kritisch op Nederlands energiebeleid

Den Haag – Nederland moet haar afhankelijkheid van fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas verminderen. Daar dringt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) op aan in een rapport over het Nederlandse energiebeleid. Volgens het IEA boekte Nederland de laatste jaren vooruitgang maar blijft de Nederlandse economie relatief fossiele brandstof- en CO2-intensief.

In het vorig jaar september door kabinet, milieuorganisaties, vakbonden, werkgevers en andere organisaties gesloten Energieakkoord is afgesproken dat in 2020 14 procent van de energie duurzaam moet worden opgewekt. Het IEA betwijfelt of deze doelstelling realistisch is.
Minister Henk Kamp van Economische Zaken ziet in het rapport steun voor zijn energiebeleid. "De sterke groei van schalieolie en schaliegas in de Verenigde Staten, conflicten zoals in Oekraïne en subsidies op groene energie in onze buurlanden beïnvloeden de Nederlandse energiemarkt", aldus Kamp.

Of registreer je om te kunnen reageren.