Home

Nieuws 6 reacties

Geen nationale uitrol Brabantse norm

Den Haag - De Brabantse Zorgvuldigheidsscore (BZV) zal niet op nationaal niveau worden ingezet, zegt staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken).

De staatssecretaris ondersteunt initiatieven zoals in Noord-Brabant en andere provincies om in verband met het vervallen van de Reconstructiewet een nieuw ruimtelijk beleid vast te stellen. Het is volgens Dijksma aan de provincies om hun eigen keuzen te maken, aldus een brief aan de Tweede Kamer.

In de brief stelt Dijksma ook dat de omvang van veebedrijven niet meetelt bij de toekenning van subsidies. Dijksma zegt dat subsidieregelingen op investeringen en innovaties gelden voor iedereen die aan de voorwaarden voldoet en dat schaalgrootte geen criterium is op rijksniveau.

Dijksma is ook niet van plan grenzen te stellen aan de omvang van bedrijven. Dat is iets wat volgens haar op lokaal of regionaal niveau moet worden geregeld.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Nu in Brabant terug draaien !!!!! De verkiezingen zijn toch voorbij.

 • koestal

  hebben we al gemerkt met de nieuwe normen van derogatie,die gelden niet alleen voor Brabant,Dijksma durft het niet aan om dit alleen voor Brabant te laten gelden

 • anton1937

  De foutieve beslissingen door de Brabantse. Staten o l v gedeputeerde De Boer worden steeds duidelijker,niet alleen de Brabantse boeren kunnen niet werken met de opgelegde regels. Zelfs de staatssecretaris die geen Boerenhart heeft,vind de regels vanuit Den Bosch te gortig. Intrekken de B Z V is de enige juiste beslissing die de Provinciale Staten moeten nemen.

 • koestal

  De economie draait en leunt tegenwoordig op landbouw,daarom probeert de overheid de landbouw een loer te draaien ,dit doen ze uit schaamte omdat de rest van de economie het niet goed doet,.wie het goed doet verdient straf

 • vandenbrandcv1

  gewoon gaan emigreren.

 • veldzicht

  vandenbrandcv1,het is overal wat, wat minder leuk is.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.