Home

Nieuws 2 reacties

GPS-systemen van trekkers gestolen

Utrecht - De politie waarschuwt boeren voor een nieuwe vorm van diefstal. GPS-systemen in trekkers blijken opeens sterk in de mode bij het dievengilde.

Volgens politiewoordvoerder Hans Meuleman van de politie-eenheid Midden Nederland is het op dit moment vooral raak in de Noordoostpolder. Meuleman: "Tussen 25 en 29 april zijn al vier aangiftes gedaan van diefstal van een GPS-systeem uit een trekker." De diefstallen vonden deels op klaarlichte dag plaats. Volgens de politiewoordvoerder is het in zo korte tijd nog niet eerder voorgekomen dat zoveel GPS-systemen zijn gestolen. Wel zijn al weleens eerder in Zuidelijk Flevoland volgens hem systemen ontvreemd. Meuleman roept boeren op om hun trekker zo veel mogelijk op een veilige plek te zetten en niet onbeheerd achter te laten in het veld.
De reden dat dieven het steeds vaker voorzien op deze systemen heeft alles te maken met de waarde ervan. De meest geavanceerde navigatiesystemen van trekkers kosten al gauw tussen de 15.000 en 25.000 euro per stuk.
Meuleman  vraagt  iedereen goed op verdachte situaties te letten. In de komende tijd zal de politie ook extra gaan surveilleren in de buitengebieden, aldus de politiewoordvoerder.

Laatste reacties

 • miniplaat

  Ik geloof dat wij bij al onze grond maar een soort burcht neer moeten zetten waar onze trekkers 's nachts in kunnen staan. Bij ons al een groothoekaftakas en een cultivator zo van de één op de andere dag verdwenen. Verder overal diesel uit de tanks halen (desnoods door de tank kapot te slaan), en nu ook al complete gps systemen.
  Het wordt tijd dat we mensen met grote jachtgeweren inhuren en iedereen van het land af laten schieten ofzo. Wat een gekkenhuis is het tegenwoordig in Nederland.
  Met onze grond op afstand (100km) is het geen doen om alles 's nachts binnen te zetten of mee te nemen. Altijd hopen dat er niks gebeurt in het voorjaar.

 • Buurman

  Het is al jaren geleden dat we een investering van f 80.000 in een computergestuurde beregening met telescopen af moesten schrijven als onbruikbaar.
  De sproeiers werden gewoon van de telescopen afgebroken.
  Een te verwachten risico kan je niet (meer) verzekeren verzekerde Interpolis me glashard. Ik had volgens hen vooraf de gehele installatie inclusief 2000 meter ondergrondse leidingen allrisk moeten verzekeren met een premie van 2% per jaar. In dat jaar werden bij collega's zelfs complete haspels meegenomen. Bij ons alleen de accu van het aggregaat en de wielen van de aanhanger voor het vervoer van de buizen.

Of registreer je om te kunnen reageren.