Home

Nieuws 1073 x bekeken

ForFarmers start inkoop eigen certificaten

Lochem – ForFarmers is begonnen met de inkoop van eigen certificaten. De inkoop is onderdeel van een nieuw werknemersparticipatieplan waarbij een brede groep werknemers certificaten krijgt bij wijze van secundaire beloning.

Volgens eerder afgesproken voorwaarden worden maximaal 250.000 certificaten ingekocht. Het inkoopprogramma start donderdag en loopt tot 30 september 2014.
De uitvoering van het inkoopprogramma is neergelegd bij een bank die zowel in open en gesloten periodes certificaten koopt. Het mengvoerbedrijf publiceert iedere zeven werkdagen een persbericht waarin de voortgang in de uitvoering van het programma worden vermeld. Volgens ForFarmers is het werknemersparticipatieplan bedoeld om de binding en betrokkenheid van werknemers bij de onderneming verder te vergroten.
Het plan is onderdeel van harmonisatie van arbeidsvoorwaarden over de verschillende landen heen. ForFarmers nam de laatste jaren Hendrix UTD en het Britse BOCM Pauls over en is ook in Duitsland actief. De nieuwe topman Yoram Knoop kondigde onlangs bij de presentatie van de jaarcijfers aan verder te willen groeien in het buitenland, ook op voor het bedrijf nog nieuwe markten.
ForFarmers zet sinds 2007 vermogen van de leden op naam, door voor elke ton voer een voerequivalent te verstrekken, een programma dat eindigt in 2017.
Leden krijgen vermogen toegewezen op basis van het aantal voerequivalenten. Het vermogen wordt op een participatierekening gezet die eveneens verhandelbaar is maar ook kan worden omgezet in certificaten. Deze zijn verhandelbaar op een extern handelsplatform, waar ook derden actief zijn. Dinsdag werd afgesloten op een koers van €3,22, ruim 70 cent meer dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.