AlgemeenNieuws

Extra controles landbouwverkeer in noordelijke provincies

Leeuwarden – De politie zal de komende tijd extra controles uitvoeren op het landbouwverkeer in Friesland, Groningen en Drenthe. Uit vorige controles blijkt dat veel landbouwvoertuigen niet in orde zijn, volgens de politie. De verlichting werkt niet altijd goed of zijn niet zichtbaar door het vuil, er zijn vaak uitstekende delen achter een tractor die te ver uitsteken en er wordt onvoldoende markering gevoerd.

Ondanks dat landbouwvoertuigen vaak groot en opzichtig zijn, blijft het belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor de andere weggebruikers.

Door defecte verlichting kunnen andere weggebruikers minder goed anticiperen op het landbouwverkeer. Uitstekende delen zijn met name gevaarlijk voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals (brom)fietsers, motorrijders en voetgangers. Het is dus van belang om deze uitstekende delen te voorzien van juiste markeringen.

Tijdens controles zien agenten ook vaak dat de lading niet goed is vastgezet. Als het voertuig een ongecontroleerde wending maakt is de kans aanwezig dat de lading gaat schuiven waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Beheer
WP Admin