Home

Nieuws 1654 x bekeken 4 reacties

Extra controles landbouwverkeer in noordelijke provincies

Leeuwarden - De politie zal de komende tijd extra controles uitvoeren op het landbouwverkeer in Friesland, Groningen en Drenthe. Uit vorige controles blijkt dat veel landbouwvoertuigen niet in orde zijn, volgens de politie. De verlichting werkt niet altijd goed of zijn niet zichtbaar door het vuil, er zijn vaak uitstekende delen achter een tractor die te ver uitsteken en er wordt onvoldoende markering gevoerd.

Ondanks dat landbouwvoertuigen vaak groot en opzichtig zijn, blijft het belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor de andere weggebruikers.

Door defecte verlichting kunnen andere weggebruikers minder goed anticiperen op het landbouwverkeer. Uitstekende delen zijn met name gevaarlijk voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals (brom)fietsers, motorrijders en voetgangers. Het is dus van belang om deze uitstekende delen te voorzien van juiste markeringen.

Tijdens controles zien agenten ook vaak dat de lading niet goed is vastgezet. Als het voertuig een ongecontroleerde wending maakt is de kans aanwezig dat de lading gaat schuiven waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Laatste reacties

 • mistermeloen

  Ja ja. Weer makkelijk scoren... helden

 • bphoekstra

  vrachtauto,s door vangrails of die op een oor leggen motoren met niet goedgekeurde uitlaten auto,s met defekte verlichting brutalle fietser,s die er nog net voor langs gaan ! voetganger,s aan de verkeerde kant van de weg lopen? tractortje pesten geld kloperij want de staats kas moet weeer gevuld worden.!!!!!!!!

 • Burgerman9

  Hoezo makkelijk scoren? Deze controles zijn volkomen terecht, en zouden moeten worden uitgebreid naar wat die tractoren achterlaten; hier bij mij is 10 dagen gelden veelvuldig heen en weer gereden met aardappels, waarbij de weg over een heel lang stuk is bevuild met een dikke laag klei die spiegelglad is. En wat doet die aardappelboer? Die zet zo'n waarschuwingsbord neer en laat de troep liggen. Dat is pas makkelijk!

 • alco1

  Dan doet DIE boer dat verkeerd. Punt.

Of registreer je om te kunnen reageren.