AlgemeenNieuws

Een vijfde landbouwgrond China blijkt vervuild

Peking – De Chinese regering heeft een rapport gepubliceerd waarin staat dat 19,4 procent van alle landbouwgrond in China is vervuild. Het onderzoek naar vervuiling is gedaan tussen 2005 en 2013 gedaan.

De vervuiling is vermoedelijk het gevolg van ophoping van giftige stoffen uit fabrieken, mijnbouw en landbouw. Cadmium, nikkel en arseen zijn de belangrijkste vervuilende stoffen blijkt uit bodemmonsters. De vuilste regio’s liggen nabij de industriezones in het zuiden, rond de delta’s van de rivieren de Yangtse en de Parelrivier, en in het noordoosten van het land.

Met name cadmium wordt gezien als een groot probleem, omdat het makkelijk wordt opgenomen door rijst. Vorig jaar mei startten de autoriteiten een onderzoek naar rijstplantages in het zuiden van China. De helft van alle rijst die in de miljoenenstad Guangzhou werd verkocht bleek besmet met cadmium. Begin 2013 berichtte een krant over de verkoop van tienduizenden tonnen aan met cadmium besmette rijst aan een noedelfabriek in Zuid-China. Sinds 2009 zou de vervuilde rijst verkocht zijn aan de fabriek. De rijst had alleen gebruikt mogen worden voor de productie van industriële alcohol.

Beheer
WP Admin