Home

Nieuws 3 reacties

Dijksma roept mestsector op met kwaliteitssysteem te komen

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken vraagt de mestsector om zelf actie te ondernemen tegen mestfraude.

Dat kan door bijvoorbeeld een privaat geborgd kwaliteitssysteem in te voeren dat door de overheid wordt gecontroleerd of door de onderlinge aanspreekbaarheid op mestfraude te vergroten. Dat schrijft ze in een brief aan de Eerste Kamer. Naast de oproep aan de sector neemt Dijksma zelf ook maatregelen in de strijd tegen mestfraude, door bestuurs- en strafrecht en het stellen van nieuwe eisen aan mesttransporten.

Laatste reacties

 • j.verstraten1

  Nou cumela, jullie roepen dat 40% van de mesttransporten illegaal zijn. Bedenk dus maar eens iets tegen de creativelingen in jullie sector.

 • minasblunders1

  Ik denk eerder dat het ministerie van onkunde creatief probeert te zijn. Zij weten dondersgoed dat er geen reet klopt van die mestwetberekeningen en dat de huidige problemen dus gewoon blijven bestaan. Door de sector een oplossing te laten bedenken (waarom zou de sector dat moeten doen?), kunnen ze straks mooi hun verantwoordelijkheid voor die achterlijke mestwet bij anderen leggen. Niet aan beginnen dus!!!

 • zon

  Lekker zeg,weer meer controleurs en de overheid gaat dat dan weer controleren.
  Staaltje van verantwoordelijkheid afschuiven en de kosten bij de boer leggen.
  Echt niet aan beginnen.
  Zal me benieuwen wie nu weer juichend gaat roepen dat dit geweldig is?
  LTO en CUMELA misschien?

Of registreer je om te kunnen reageren.