Home

Nieuws 5 reacties

Dijksma blij met verwachte exportgroei

Den Haag - Staatssecretaris Dijksma is positief over de exportgroeiverwachtingen van de landbouw- en visserijsector, die worden gesignaleerd door kredietverzekeraar Atradius en exportvereniging Fenedex.

In Trends in Export 2014 staat dat exporteurs in de land- en tuinbouw verwachten een exportgroei van 7 procent te realiseren.

Dijksma constateert dat de landbouwsector in de afgelopen jaren een belangrijke rol heeft gespeeld in het herstel van de economie en het herstel van het vertrouwen van ondernemers. "Het doet me deugd dat ook voor dit jaar weer een flinke exportgroei voor agrarische producten wordt voorzien, dus complimenten voor de sector. Ook ik zal me dit jaar met de verschillende handelsmissies weer richten op het openen van nieuwe markten voor onze bedrijven."

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  je kunt beter via je beleid een sterke agrarische sector proberen te behouden, als je zo doorgaat is er straks niks meer te exporteren

 • B den Besten

  Ze beloofd een hoop, maar de export van levend vee is ze mooi aan het kapotmaken.

 • gerjan slingenbergh

  Jammer dat de boeren (met name de intensieve veehouderij) daar onvoldoende van profiteren.

 • mbm

  Ja, als politicus, die uiteindelijk net komt kijken als het gaat om de agro sector is het makkelijk om mooi weer te spelen met de resultaten van de sector. De vraag is wat deze staatssecretaris ZELF voor de sector betekent, welke resultaten haalt zij binnen, welke belemmeringen neemt zij weg, welke extra ruimte wordt gecreëerd. Het is al jaren zo: de sector ontwikkelt niet dankzij de politiek maar ondanks de politiek.

 • bluemink

  Dat het zo goed gaat met de agrosector hebben we niet te danken aan onze staatsecretaris daar wordt je echt niet beter van

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.