Home

Nieuws 20 reactieslaatste update:22 apr 2014

D66 en SP: nieuwe wet aanpak dierverwaarlozing

Den Haag - D66 en de SP willen dat minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie nog voor de zomer met een wet komt om het houden van dieren te verbieden als straf bij dierenmishandeling. Dat stellen de Kamerleden Henk van Gerven (SP) en Gerard Schouw (D66) in Kamervragen.

Van Gerven en Schouw wijzen de minister op de aangenomen motie van de Tweede Kamer waarin de regering wordt gevraagd te regelen dat een verbod op het houden van dieren als zelfstandige straf kan worden opgelegd. De motie werd in 2010 ingediend door D66'er Boris van der Ham.

Vorige week vroeg Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) aan staatssecretaris Dijksma om extra maatregelen tegen dierverwaarlozing. Ook de PVV vraagt al sinds 2006 om hardere aanpak van dierverwaarlozing.

Laatste reacties

 • joannes

  Worden in deze wet ook de huisdieren meegenomen die de huiskamer niet uitkomen of alléén aan een riempje met soms nog een muilkorf op een rondje met het ¨baasje¨ buiten mogen rondlopen? De perceptie van wat dieronvriendelijk is, kan het best goed, ruim en diep bestudeerd worden voordat de rechters met zo´n wet op pad worden gestuurd. Zoiets kan niet met een Politiek vinden en voelen bepaald worden! Het kan niet zo zijn dat zo´n wet alléén voor boeren beschreven gaat worden. Een Goudvis (of wat voor soort vis ook) verdient dan óók registratie en kan niet zomaar verdwijnen al moet het arme dier zijn leven lang in een te kleine kom rondjes zwemmen.

 • richtr

  Helemaal mee eens Joannes, voor iedereen of voor niemand, de wet is voor ieders gelijk.

 • w v gemert

  Johannes je was de vliegen vergeten in jouw verhaal. Overigens helemaal mee eens.

 • Zippie

  betutteling en betutteling.
  Hebben we nou echt allemaal niets anders te doen?

 • krulsaart

  Zullen we dan ook een keer werk maken van de verwaarlozing van mensen in 'verzorgingstehuizen' en verpleegtehuizen?

 • Bloemestein

  Laten we dan beginnen met de beheerders van de Oostvaardersplassen,dan is er voorlopig genoeg te doen.

 • koestal

  dat wordt meten met 2 maten

 • no-profile-image

  cross

  Altijd dezelfde onzin. Mijn 5 topsportpaarden, 100 honden, katten, kippen etc. gestolen door overheid, waar mijn erkende paardenarts bij was, al meer dan 10 jaar vrijspraak, corrupte rechters zoals H. De Graaff, naast mij lagen hoefbevangen shetjes, dieren- en milieupolitie werd van hogerhand tegengewerkt, Kafka is er heilig bij. Ik vang nu ruim 10 jaar afgedankte dieren op en spreek oudhondenpolitie, die bij dierenbescherming werkten, paardenpolomensen van Duindigt, die ook dieren opvangen, melden bij Dierenbescherming, PvdD, maar die willen alleen geld vangen met zielige verhaaltjes net als politiek. Dieren die ik weghaal waren gemeld bij politie en dierenbescherming. OVP; in beslag genomen dieren, alsook broodfok en proefdieren..Ik ben opgegroeid in ZuidAmerika, heb agrarische bedrijfskunde gedaan en in Nederland zijn ze knettergek.

 • aarthamstra1

  Ziekelijke elite , zakkenvullende opvreters die de zorg verkrachten en zo de aandacht af willen leiden. De middenstand naar de klote helpen om de multinationals het naar het zin te maken ,om zo later mooie baantjes te scoren. Landverraders zijn het zoals WIM KOK ons land verpatst verraad aan de hoogste bieder. Of zoals het CDA per ongeluk voor stemmen,??, voor een vorstelijke salaris verhoging voor de EUROPESE parlementsleden. Slechter kan het niet stem PVV.

 • jordi 1455

  aarthamstra1 ziek zijn ze zeker, ze doen alles om op het pluche te blijven zitten, van het hele regeerakkoord is er niets meer over.

 • anton1937

  Aarthamstra slechter kant het niet door op de PVV te stemmen. Zonder twijfel steunt de PVV een wetsvoorstel van dierenverwaarlozing,denk maar aan de PVV erGaus een z g n dierenvriend die alleen aan zichzelf denkt. Europees heeft de PVV zeer slecht ideeën Het wetsvoorstel om z g n dieren verwaarlozing in een wet te gieten. Boeren zijn zo verstandig dat zij geen dieren verwaarlozen,want dat kost hen inkomen. Goede afspraken met de boeren organisaties LTO is de beste methode.

 • Elevage

  dierenmishandeling en dierverwaarlozing, dat zijn 2 verschillenden dingen die samen in 1 artikel genoemd worden.
  En natuurlijk tellen regels juist alleen voor die mensen met 15 honden in een rijtjeshuis of 30 katten op een flat.
  Als het om de boeren gaat zou Dijksma wel aangeroepen zijn.

  OVP als eerste project uiteraard!

 • zijderveld@hetnet.nl

  Wie zijn vee verzorgt, verzorgt zijn beurs (portemonnee) Stom als een boer niet goed is voor zijn vee. Er is veel onkunde over dieren en een echte boer moet een vakman zijn, anders verdient hij deze naam niet. En veel, veel liefde hebben voor zijn vee.

 • donkersmelkvee

  Persoonlijk vind ik het geen gek idee, wanneer men dieren verwaarloost of mishandeld een verbod op het houden ervan. Scheelt weer een hoop ellende. Het moet wel voor iedereen gelijk zijn en ook rekening houden met goede landbouwkundige praktijk. DWZ als een koe onverhoopt ziek word moeten we wel de kans krijgen het dier te laten herstellen.

 • aarthamstra1

  ANTON1937 LTO/ZLTO bedonderen de boel PVV doet wat hij zegt ,Daarom toch liever de PVV. 80 % van de boeren zijn verdwenen binnen 10 jaar nog eens 50 % Dankzij of ondanks LTO beste Anton 1937.
  Als direct belanghebbende van nertsen weet ik dat mede door de PVV veel financiële schade leid . En toch stem in Europees PVV , CDA verlengstuk van de LTO .Laatste nieuws, per ongeluk voor riante loonverhoging gestemd voor het Europese Parlement
  voor hun eigen Europese beloning . Daarom PVV.

 • gjh

  anton met lto kun je geen afspraken maken die hebben alleen eigen belang.

 • no-profile-image

  cross

  PVV is controlled opposition, politiek is pluchepop van ultrarijke inteelt. Queen Elizabeth krijgt meeste subsidie uit Brussel en dat gaat niet naar haar boeren! Elite zit op mooie baantjes en zal de hardwerkende burger, boeren, ondernemers, stratenmaker, schoonmaker, verzorgstes, dierenartsen niet helpen, lees verder Micha Kat, Haags Complot.

 • corine

  Zoals verwacht maken we ons hier in Nederland weer drukker om de dieren dan om alle mensen!
  Geen wonder dat we naar de kl-ten gaan!

 • koestal

  politici,ga eens naar een verpleeghuis of bejaardentehuis ,en ga eens met dit mooie weer met deze mensen wandelen,komen die ook eens buiten

 • koestal

  hier op een kinderboerderij worden geregeld dieren doodgeslagen door vandalen,maar ze krijgen ze maar steeds niet te pakken ,kunnen die politici van de SP en D66 door niet op wacht staan ?

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.