Home

Nieuws

Caterpillar wil Franse fabriek sluiten

Parijs - Het Amerikaanse Caterpillar wil zijn fabriek in het Franse Rantigny sluiten.

Het bedrijf bevestigde dit weekeinde de berichten die hier eerder over circuleerden. In de fabriek, zo'n 25 kilometer ten noorden van Parijs, werken 244 mensen, zo meldde de krant The Wall Street Journal.

Caterpillar kondigde afgelopen najaar al aan kosten te willen besparen. De producent van zware machines voor de industrie en de land- en mijnbouw, maakte ook plannen bekend voor de sluiting van een aantal fabrieken in de Verenigde Staten en Canada.

Het is nog onduidelijk of de productie in Rantigny naar een andere locatie wordt verplaatst. Het bedrijf is momenteel in gesprek met vertegenwoordigers van de werknemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.