Home

Nieuws

Caterpillar verhoogt winstverwachting

Peoria - De Amerikaanse machinebouwer Caterpillar, producent van onder meer zware kiepwagens voor de mijnbouw, graafmachines en bulldozers, verwacht dit jaar een hogere winst te boeken dan eerder gedacht.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal.

De winst per aandeel inclusief herstructureringskosten komt nu naar verwachting uit op 5,55 dollar, terwijl eerder werd gerekend op 5,30 dollar per aandeel. Exclusief die lasten wordt een winst verwacht van 6,10 dollar per aandeel, van een eerder voorspelde 5,85 dollar. De raming voor een omzet van 56 miljard dollar (40,5 miljard euro) met een marge van 5 procent blijft ongewijzigd, aldus Caterpillar.

De omzet in het afgelopen kwartaal was vrijwel onveranderd in vergelijking met een jaar eerder op 13,2 miljard dollar. De winst nam met 5 procent toe tot 922 miljoen dollar. De winst per aandeel viel hoger uit dan analisten gemiddeld hadden verwacht.

Caterpillar verwacht dit jaar te profiteren van de verbeterde omstandigheden in de bouwsector. Volgens topman Doug Oberhelman zijn er nog wel veel onzekerheden in de wereldeconomie die de verkoop van 's werelds grootste machinebouwer kunnen raken.

Of registreer je om te kunnen reageren.