Home

Nieuws

CEO Louis Dreyfus Commodities alweer weg

Rotterdam – Ciro Echesortu is opgestapt als topman van Louis Dreyfus Commodities, één van 's werelds grootste handelaren in agrarische grondstoffen. Echesortu leidde de onderneming minder dan een jaar en wordt tijdelijk opgevolgd door financieel directeur Claude Ehrlinger. Een nieuwe CEO moet het officieel Nederlandse bedrijf een 'slanker, meer flexibele modus operandi' brengen.

Het bedrijf, vaak kortweg Dreyfus genoemd, is de kleinste van de zogeheten ABCD groep van grootste handelshuizen in granen en oliezaden. De groep bestaat verder uit Archer Daniels Midland, Bunge en Cargill. Het van origine Franse bedrijf wordt deels geleid vanuit Rotterdam, net als de agrarische divisie van Glencore en het onlangs door Chinezen overgenomen handelshuis Nidera.
Echesortu trad op 30 juni vorig jaar aan en Dreyfus zegt actief te zoeken naar een opvolger. Echesortu werkte in totaal bijna 30 jaar voor de onderneming, onder meer als hoofd van de belangrijke Zuid-Amerikaanse divisie en als 'chief operating officer' – dus met verantwoordelijkheid voor onder meer transport en verwerking van producten. Een specifieke reden voor ontslag geeft het bedrijf niet.
De voorzitter van de houdstermaatschappij 'boven' de onderneming, Margarite Louis-Dreyfus, sprak bij de aanstelling van Echesortu nog uit 'compleet vertrouwen' te hebben in de nieuwe topman, vooral vanwege diens diepgaande kennis van de handel en lange geschiedenis in het bedrijf. "Ciro's aanstelling is de logische keuze die een sterke continuïteit garandeert in termen van management en strategie."
Dreyfus zegt zich in een 'organisatorische transformatie' te bevinden waarbij groot wordt geïnvesteerd in infrastructuur zoals havenopslagen en 'crushing'-fabrieken voor oliezaden. Het bedrijf gaf eerder obligaties uit en Franse media speculeren al maanden over een mogelijke gedeeltelijke beursgang. Vorig jaar daalden inkomsten met 33 procent maar meer partijen in de markt hadden dezelfde problemen en in een persverklaring noemt het bedrijf de prestaties 'solide' en 'een basis'.

Of registreer je om te kunnen reageren.