Home

Nieuws 599 x bekeken

C&A ziet tekort biokatoen

Amsterdam - C&A waarschuwt dat door het teruglopen van de wereldwijde productie van biologisch geproduceerde katoen een tekort dreigt.

Het is volgens de keten van kledingwinkels een opmerkelijke ontwikkeling omdat de vraag naar 'biokatoen' internationaal juist toeneemt. De productie van biologisch geproduceerde katoen bedraagt nu circa 1 procent van de totale productie.
Voor C&A Europa is het stoppen van deze huidige trend een prioriteit. Thorsten Rolfes van C&A Europa licht toe: "We bevinden ons momenteel op een belangrijk punt, waarbij de vraag naar biokatoen het aanbod overtreft. De daarmee verbonden onzekerheid over de beschikbaarheid van biokatoen vormt een bedreiging voor lange termijn investeringen in biokatoen."
Hoewel de wereldproductie van biokatoen tot 2011 groeide, zijn de oogsten in de daarop volgende jaren met 8 procent afgenomen. Dit ondanks het feit dat tegelijkertijd de helft van de producerende landen hun productie van biokatoen verhoogden. Redenen voor deze discrepantie zijn volgens C&A onder andere het gebrek aan kennis over biologische landbouwmethoden en het gebrek aan samenwerking tussen de producerende gemeenschappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.