Home

Nieuws 1 reactie

Biowietteler moet werkstraf uitvoeren van OM

Leeuwarden - De biologische wietkweker Doede de Jong uit Appelscha moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt, 180 uur werkstraf uitvoeren. Deze straf heeft de aanklager vrijdag geëist tegen de 64-jarige wietkweker bij de rechtbank in Leeuwarden.

De Jong is een bekend gezicht in de Nederlandse cannabisscene en maakt er geen geheim van dat hij zijn wietplanten exploiteert. Hij voert een juridische strijd tegen het verbod op het telen van wiet in Nederland.

Volgens justitie maakte de Friese kweker een half miljoen euro winst op zijn planten. Het OM vordert dit bedrag van De Jong terug.

De Jong kan zich niet vinden in de straf en het bedrag dat het OM eist. "Ik ben een liefhebber, gewoon een boer", zegt De Jong in een reactie op de verwijten die de aanklager hem maakt. Volgens de Friese boer is het proces "een gerichte actie van het OM, omdat hij zich in de media nadrukkelijk profileert als tegenstander van het Nederlandse gedoogbeleid".

Eén reactie

  • alco1

    In feite heeft hij groot gelijk. Wel legale verkoop en hoe het er binnen komt moet illegaal.
    Het lijkt de mestwet wel. Ook zo'n wanordelijk beleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.