Home

Nieuws 540 x bekeken

Barclays stopt met handel landbouwgrondstoffen

Londen – Barclays trekt zich grotendeels terug uit de handel in landbouwproducten, basismetalen en energie.

De Britse bank zag de winst op de grondstoffenhandel de laatste jaren steeds verder terugvallen en kreeg kritiek vanwege haar rol bij 'voedselspeculatie'. Eerder trokken Deutsche Bank en Bank of America zich goeddeels terug uit de grondstoffenhandel terwijl JP Morgan en Morgan Stanley hun grondstoffenactiviteiten verkopen.
De grondstoffenindex van Standard & Poor's, GSCI, scoorde slecht in 2013. Prijzen voor mais, tarwe en Arabica koffie daalden ten minste 20 procent. Barclays stopte al eerder de 'agrarische' handel met hedgefunds, beleggingsfondsen die open zijn voor een beperkt aantal investeerders en dat van financiële autoriteiten meer risico's mag nemen dan een gewoon fonds.

Of registreer je om te kunnen reageren.