Home

Nieuws 2 reacties

Alarm over mobiel bereik op platteland

Winterswijk - Gemeenten aan de oostgrens van het land slaan de handen ineen om de mobiele bereikbaarheid in het gebied te verbeteren. De burgemeesters van onder meer Dinkelland, Haaksbergen en Winterswijk willen dat het Rijk in elk geval zorgt voor 100 procent dekking voor het alarmnummer 112. Vooral op het platteland langs de grens is de bereikbaarheid slecht.

Burgemeester Thijs van Beem van Winterswijk kreeg dinsdagochtend een e-mail van een inwoonster die er niet in was geslaagd 112 te bellen voor een man die onwel was geworden. Zangeres Marga Bult, woonachtig in de gemeente Dinkelland, deed eerder al een oproep voor beter bereik in het landelijk gebied. Bij een familielid van haar was recent een brand in een paardenstal. Diegene die de brand ontdekte kon niet met de mobiel de brandweer bereiken. En er zijn veel vaker dergelijke voorvallen, aldus de gemeenten.

Wettelijk moet het noodnummer 112 altijd bereikbaar zijn, maar dat geldt voor of een mobiel of een vaste lijn. KPN benadrukt in de Twensche Courant dat '100 procent dekking een torenhoge investering vergt, die eigenlijk onhaalbaar is'. KPN-woordvoerder Maurice Piek in de krant: "Er blijven gebieden met minder bereik. Vooral met weinig gebruikers. Mensen wonen ook wel in het buitengebied hé."

Laatste reacties

  • Richie667

    Ach meneer Piek, als er maar een familielid van u of van één van de heren van de raad van bestuur in het buitengebied zou wonen en er een noodgeval is dan is er vast wel een mouw aan te passen, toch!?

  • gerardb

    Bereik is tegenwoordig ook op de veluwe op sommige plekken steeds beroerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.