Home

Nieuws

Ahold ziet aanhoudend moeilijke markt

Amsterdam - De marktomstandigheden voor Ahold zijn in de eerste maanden van dit jaar nog niet verbeterd. Dat stelde bestuursvoorzitter Dick Boer woensdag op de aandeelhoudersvergadering van het supermarktbedrijf.

"We zitten alweer bijna vier maanden in 2014 en tot op heden hebben we nog niet veel zien veranderen in het economische klimaat", hield Boer zijn aandeelhouders voor. "Aangezien het laatste kwartaal van 2013 bijzonder pittig was voor onze markt, zijn we voorzichtig met de verwachtingen voor 2014. Hoewel we wel iets van verbetering in de economische toestand in het vooruitzicht hebben, denken we dat dat binnen onze retailsector een heel geleidelijk proces zal zijn."

Boer wees erop dat Ahold vorig jaar ondanks de moeilijke omstandigheden opnieuw is gegroeid. Door bezuinigingen wist het bedrijf geld vrij te maken voor investeringen die volgens de topman nodig zijn voor verdere groei. Die investeringen zetten wel druk op de winstmarge van het bedrijf achter onder meer Albert Heijn en bol.com.

Of registreer je om te kunnen reageren.