Home

Nieuws 1464 x bekeken 3 reacties

ABN AMRO wil meer boeren als klant

Amsterdam - ABN AMRO wil meer klanten binnenhalen uit de agrarische sector.

Directeur agrarische bedrijven Pierre Berntsen zet in op groei van het marktaandeel in de financiering van land- en tuinbouwbedrijven van 15 naar 20 procent, stelt hij in de Telegraaf. Onlangs liet topman Gerrit Zalm tijdens een bijeenkomst met agrarische klanten ook al nadrukkelijk weten dat ABN AMRO ruimte heeft voor kredietverlening. Het beschikbare kapitaal binnen de bank is geen aanleiding om financieringsaanvragen van boeren te weigeren.

ABN AMRO raakte enkele jaren geleden een deel van zijn agrarische klanten kwijt toen de Europese Commissie de bank verplichtte om een deel van de MKB-klanten af te stoten. Die stapten vervolgens over naar de Deutsche Bank. Omdat de Deutsche Bank twee jaar geleden aankondigde weinig toekomst te zien in de Nederlandse MKB-klanten, is een deel van de boeren en tuinders weer bij ABN AMRO teruggekeerd. "Onze kredietverlening in de sector neemt geleidelijk toe", aldus Berntsen.

Laatste reacties

 • vant

  O

 • gijsteunissenvanmanen

  ik had een offerte gevraagd voor een lening
  na veel bellen en mailen was ik te risico vol
  bij de rabo geen enkel probleem !

 • pinkeltje

  Ze zullen net als bij Deutsche Bank bij een omzet van meer dan een miljoen per jaar best welkom zijn. Vooral wanneer er ook nog grond in eigendom is.

Of registreer je om te kunnen reageren.