Home

Nieuws 945 x bekeken 1 reactie

Wrakingsverzoek Lentjes afgewezen

Arnhem – De wrakingskamer van de Arnhemse rechtbank heeft het verzoek van Niels Lentjes om nieuwe rechters aan te wijzen dinsdag 25 maart afgewezen.

Het gaat hier om een zaak waarin de mest- en fouragehandelaar wordt verdacht van het kopen van veevoer zonder te betalen. Lentjes diende het wrakingsverzoek in een dag voordat de uitspraak diende. De zittingen verliepen volgens hem erg rumoerig waarbij de rechters verzuimden in te grijpen. Ook vond hij dat een uitspraak van de rechter op een mening leek en stoorde het hem dat de rechter per abuis een persoon in het publiek om een mening vroeg.

De wrakingskamer wees het verzoek af, zonder een inhoudelijke beoordeling, omdat het te laat was ingediend. Dit is overigens wel opmerkelijk, omdat een wrakingsverzoek tot het moment van de uitspraak kan worden ingediend. Tegen het oordeel van de wrakingskamer kan Lentjes niet in beroep. Binnenkort dient de laatste inhoudelijke rechtszaak. Uitspraak volgt dan twee weken later.

Lentjes zou in de periode van september tot eind november 2011 fourage, zoals stro, hooi en mais, hebben gekocht zonder te betalen. De officier van justitie eist naast een jaar gevangenisstraf terugbetaling van het grootste deel van de vorderingen. Het gaat om een bedrag van circa 100.000 euro.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    dat noemen ze nou onafhankelijke rechtsspraak, zou zo Afrika kunnen zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.