AlgemeenNieuws

Vlaamse premier wil opheldering van AH

Antwerpen – De Vlaamse minister-president Kris Peeters gaat Albert Heijn (AH) opheldering vragen over haar prijsbeleid.

Peeters wil ook praten met de Belgische boerenbonden die eerder deze week de lage prijzen van Albert Heijn aan de kaak stelden.

De bonden stellen zich ernstig zorgen te maken over de lage prijzen die nieuwkomer AH rekent in haar Belgische winkels en de ‘verspreiding’ die dat veroorzaakt onder andere winkeliers.

Peeters, die zelf de landbouw in zijn portefeuille heeft, kreeg daar gisteren vragen over in het Vlaamse parlement. Parlementsleden wezen hem met name op de in België geldende gedragscode voor de supermarkten en voegden daar aan toe ‘dat Albert Heijn zich daar niet aan wil houden.’

De premier zal de zaak bespreken met de ‘landsminister’ voor economische zaken Vande Lanotte maar ook zelf uitleg vragen bij Albert Heijn zelf. Hij wil daarbij met name weten waarom de Nederlandse keten zich niet aan de gedragscode wil houden. Volgens Peeters ‘balanceert de kwestie op het spanningsveld tussen de consument, die graag kwalitatieve producten heeft tegen een lage prijs, en de landbouwers, die correcte prijzen willen voor hun producten.’ De bewindsman wil verder met de boerenbonden zelf praten over hun klachten en hen daarbij ook ideeën als de in Groot-Brittannië werkzame ombudsman voor de supermarkten voorleggen.

Beheer
WP Admin