Home

Nieuws 460 x bekeken 1 reactie

'Toelating transgeen gewas niet Europees regelen'

Brussel - De Britse wetenschappelijke raad heeft in een advies aan de Britse regering bepleit om de toelating van genetisch gemodificeerde gewassen niet Europees, maar nationaal te regelen. Daarmee lijkt de wetenschappelijke raad aan te sluiten bij een compromis dat inmiddels bij de lidstaten op tafel ligt.

In dat voorstel krijgen lidstaten - na een Europese toelatingsprocedure - de mogelijkheid zelf een genetisch gemodificeerd gewas tegen te houden.

Europa is verdeeld over de toelating van genetisch gemodificeerde gewassen. Nederland heeft tot nu toe een liberaal standpunt aangenomen waarbij er geen principiële bezwaren waren tegen transgene gewassen. De Duitse minister van landbouw Christian Schmidt heeft in een interview aangegeven zo'n 'opt-out'-regeling te ondersteunen, al moet hij daarover nog binnen de bondsregering met zijn collega's overleggen. Nederland is ook voor het compromisvoorstel.

Eén reactie

  • denker123

    Je ziet het al aankomen in en uitvoerverboden en marktontregeling als iedereen baas in eigen land wil zijn.Volledig buiten de deur houden die GMO rassen ze zijn nergens voor nodig om voldoende en gezond voedsel te telen.Desnoods maar minder biobrandstoffen maken uit voedselgewassen deze kosten meer dan het opbrengt.

Of registreer je om te kunnen reageren.