Home

Nieuws 782 x bekeken laatste update:27 mrt 2014

Toch toestemming voor jacht op vos

Den Haag - Nederland krijgt de mogelijkheid om af te wijken van de internationale afspraken die in Benelux-verband zijn gemaakt over de jacht. Dat meldt staatssecretaris van landbouw Sharon Dijksma aan de Tweede kamer.

Aanleiding is een uitspraak van de Raad van State die bepaalde dat in Noord-Holland en Friesland niet met behulp van lichtbakken op vossen mag worden bejaagd met het doel de weidevogels te beschermen. De Benelux-regeringen hebben de uitzondering geschapen omdat het altijd de bedoeling is geweest om beschermde dieren in uitzonderlijke situaties te kunnen bestrijden als dat nodig is om schade te voorkomen, of om de openbare veiligheid, de volksgezondheid of het luchtverkeer veilig te stellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.