Home

Nieuws 1054 x bekeken 5 reacties

Thieme: parlementaire enquête rond vlees

Amsterdam - Er moet een parlementaire enquête komen naar de manier waarop de politiek is omgegaan met de controle op de vleesindustrie. Dat zei Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, zondag in het tv-programma Buitenhof.

Afgelopen week verscheen een rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid waarin staat dat het vlees dat in de winkel ligt niet altijd veilig is. Thieme wil nu dat een parlementaire enquête aan het licht brengt hoe het zover heeft kunnen komen. Ze wil vooral dat gekeken wordt naar de rol van de politieke besluiten, zoals bezuinigingen op de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de overheveling van deze toezichthouder van het ministerie van Volksgezondheid naar Landbouw.

Volgens de Onderzoeksraad komen slechte hygiëne en fraude in de vleessector veel te vaak voor Door voortdurende reorganisaties en bezuinigingen laat het toezicht door de NVWA te wensen over.

Laatste reacties

 • somporn

  Er moet een parlementaire enquête komen,
  hoezo moet er nog meer geld over de balk gesmeten worden,laten ze maar een onderzoek doen hoeveel kankerverwekkende E nummers in die vega-burgers zitten.
  Volgens mij zijn er in Den Haag heel veel lui van het padje af.

 • Zuperboer

  Thieme is de laatste die de controle op vlees zou moeten interesseren: 1. Ze consumeert zelf nada noppes niets en 2. Alle vleeseters verdwijnen volgens haar in het vagevuur, dus een controle meer of minder is iets wat haar totaal niet raakt; Maar ja verkiezingen he dan wil je wel eens wat roepen. Wat is de politiek toch doortrapt en hypocriet geworden en de beeldbuis tot een ordinair stemmenkanon.

 • schoenmakers1

  wat ziet ze er toch slecht uit he

 • pinkeltje

  Moet er voor alles waar wat over op te merken of te verbeteren valt een parlementaire enquete komen? Dan kunnen we nog wel even. Maar ja, het politieke circus moet natuurlijk ook zichzelf aan de gang houden. 'Kijk ons eens in de weer zijn voor het belang van de kiezer'.

 • alco1

  Eerlijk gezegd vind ik de controle in de vleesverwerking ook beneden peil.
  Er geschieden praktijken die de consumptie schaad, wat indirect terecht komt op het bordje van de boer.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.