Home

Nieuws 1 reactielaatste update:6 mrt 2014

Structurele verkoop gronden Staatsbosbeheer van de baan

Den Haag - Structurele verkoop van natuurgronden van Staatsbosbeheer om de kosten van het natuurbeleid te financieren is van de baan.

Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken tijdens een debat in de Tweede Kamer. Het incidenteel verkopen van gronden van Staatsbosbeheer blijft wel mogelijk. "Hierbij gelden wel een aantal eisen. Zo mag de verkoop van de gronden niet ten koste gaan van de natuur en moet de verkoop in lijn zijn met het natuurbeleid van het kabinet", aldus Dijksma. Wanneer er gronden worden verkocht, of geruild in het kader van ruilverkaveling, moet Dijksma hier toestemming voor geven.
Vorig jaar werd gestart met de verkoop van natuurgronden om hiermee de financiering van het natuurbeleid te borgen. Deze veiling van gronden in het Overijsselse Daarle veroorzaakte veel tumult. De Partij voor de Dieren, groot tegenstander van de verkoop. wist enkele percelen te kopen via crowdfunding. Staatsbosbeheer heeft van de regering een financiële taakstelling opgelegd gekregen van 100 miljoen euro. Het geld is bedoeld om een deel van het tekort op de rijksbegroting te dekken. In de periode 2013-2017 moet Staatsbosbeheer jaarlijks een deel van de 100 miljoen euro betalen.

Eén reactie

  • koeboertje

    Zo zie je maar weer op de overheid kun je niet bouwen

Of registreer je om te kunnen reageren.