Home

Nieuws 1059 x bekeken

Ruimingsbesluit MKZ Kootwijkerbroek zou niet deugen

Barneveld - Het ministerie van Landbouw heeft in 2001 juridisch fout gehandeld bij het besluit om 60.000 dieren in Kootwijkerbroek te ruimen wegens mond- en klauwzeer. De fax waarop dit besluit rust, was door ID Lelystad niet bedoeld als uitslag. Die conclusie trekt bestuurslid Lau Jansen van de Stichting Onderzoek MKZ Crisis Kootwijkerbroek, in de Barneveldse Krant, na inzage in circa 8.500 documenten van het ministerie van Economische Zaken over de gang van zaken destijds.

De stichting wil controleren in hoeverre de diagnose indertijd juist is geweest. Het ministerie van Economische Zaken wil niet reageren op de conclusie die de stichting trekt. Er loopt een bezwarenprocedure tegen de ruimingen die destijds plaatsvonden en op 13 maart is er een hoorzitting, waarna de beslissing op bezwaar volgt door staatssecretaris Dijksma. Daartegen is eventueel weer beroep mogelijk bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Om geen inhoudelijke inmenging te krijgen, onthoudt het ministerie zich daarom van commentaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.