Home

Nieuws 615 x bekeken 2 reacties

PvdA: geen middelen in focusgebieden

Den Haag – De PvdA wil geen gebruik van gewasbeschermingsmiddelen om de ecologische focusgebieden. PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers vraagt staatssecretaris Sharon Dijksma om het gebruik van middelen in deze gebieden niet toe te staan.

Eurocommissaris Dacian Ciolos besloot vorige week om de lidstaten te laten bepalen of gewasbeschermingsmiddelen en mest toegepast mogen worden in de ecologische aandachtsgebieden. Boeren zijn in het kader van de vergroening in het nieuwe Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) verplicht om 5 procent van hun bouwland in te richten als ecologisch focusgebied.

CDA-Kamerlid Jaco Geurts vraagt Dijksma juist om bij de afweging om wel of geen middelen toe te staan te kijken naar de buurlanden, die het gebruik van middelen waarschijnlijk gaan toestaan.

Laatste reacties

  • info36

    Morgen hopelijk geen PVDA meer in veel gebieden!

  • cornelis 22

    Focus gebieden , weer wat nieuws of nee toch niet ,friesland campina zet ook overal zijn focus op. Kunnen we meteen even focussen op die mafkees van de nvwa die vandaag in het fd het buitenland alle munitie geeft om maatregelen tegen ons te nemen . Kunnen we hem in het vakje focus economische verwoesting zetten met zijn onzin argumenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.