Home

Nieuws

Positieve resultaten AgruniekRijnvallei

Wageningen - AgruniekRijnvallei heeft in 2013 628.000 ton voer afgezet, bijna 9 procent meer dan een jaar eerder. De coöperatie boekt een positief resultaat van ruim 4 miljoen euro. De financiële omzet steeg met 12 miljoen tot 311 miljoen euro. De onderneming keert 1,3 miljoen euro uit middels een prijsreductie. De prijsreductie komt neer op 2 euro per ton over in 2013 afgenomen voeders en 2,5 procent over afgenomen gewasbeschermingsmiddelen.

De stijging vindt plaats op een markt die stagneert. AgruniekRijnvallei heeft dus marktaandeel gewonnen. Alle veehouderijsectoren hebben bijgedragen aan de recordomzet voer. De pluimveeomzet steeg met 9,4 procent, de rundveeomzet nam toe met 9,3 procent en de varkensomzet groeide met 2,4 procent. Ook de omzet van enkelvoudige voeders, losse grondstoffen, nam toe.
AR Plant boekte een toename in de omzet granen, meststoffen en zaaizaden en zag de omzet gewasbeschermingsmiddelen licht dalen als gevolg van het koude voorjaar van 2013. Met name door de slechte financiële situatie in de legpluimveehouderij realiseerde dochteronderneming Verbeek Broederij en Opfok een tegenvallend resultaat. Ook de afdeling Bedrijfstechniek had het moeilijk.
AgruniekRijnvallei meldt een solvabiliteit van 51 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.