Home

Nieuws

Pali Group en Rompa nemen looierij Hulshof over

Lichtenvoorde - Kalfsvleesproducent Pali Group en looierij Rompa Leder nemen de looierij van het in november 2013 failliet verklaarde bedrijf Hulshof in Lichtenvoorde over. Ze hebben daartoe de joint venture Rompa Tanneries opgericht. Pali Group komt met het nemen van een belang in de leerlooierij dieper in de keten.

Kalverslachterij Vitelco, onderdeel van Pali Group, levert kalfshuiden die beschikbaar komen als bijproduct van het slachtproces. Door in Lichtenvoorde verse huiden te gaan verwerken wordt voorkomen dat deze eerst gezouten en later weer ontzout moeten worden, aldus de onderneming. Zo worden kosten bespaard en het milieu ontzien.
De opstart van Rompa Tanneries in Lichtenvoorde zal stapsgewijs plaatsvinden en begint met de eerste twee fasen van het productieproces. Deze aanpak brengt met zich mee, dat er in eerste instantie 20 tot 30 arbeidsplaatsen terugkomen. Daarbij zal zoveel als mogelijk een beroep gedaan worden op de ervaren medewerkers van Hulshof. De bedrijven denken dat binnen enkele jaren het aantal medewerkers van Rompa Tanneries zal kunnen groeien naar 50 tot 60.
Hulshof Protein Technologies behoudt met de doorstart een belangrijke leverancier van grondstoffen. De onderneming haalt collageen en vetten uit huiden voor de levensmiddelenindustrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.