Home

Nieuws

Onderscheiding voor SDA-grondlegger Mevius

Utrecht - Dik Mevius, de grondlegger van de diergeneesmiddelenautoriteit en drijvende kracht achter de vermindering van het antibioticagebruik in de veehouderij is donderdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

De Bunnikse burgemeester Hans Martijn Ostendorp prees Mevius donderdag voor  het werk dat hij zowel in Nederland als daarbuiten heeft gedaan om het probleem van de antibioticaresistentie op de kaart te zetten.

Ostendorp roemde niet alleen de wetenschappelijke inbreng (meer dan honderd artikelen in meer en minder gerenommeerde tijdschriften), maar ook de maatschappelijke betrokkenheid van Mevius, die op vele bijeenkomsten voor veehouders sprak, om hen bewust te maken van de resistentieproblematiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.