Home

Nieuws 2827 x bekeken 1 reactie

Niels Lentjes wraakt rechtbank

Arnhem – Niels Lentjes, de 20 jarige mest- en fouragehandelaar, wraakt rechtbank Gelderland in zijn strafzaak. Dit maakte de rechtbank bekend.

Het Openbaar Ministerie heeft 12 maanden onvoorwaardelijk geëist tegen Niels Lentjes. Lentjes zou in de periode van september tot eind november 2011 fourage, zoals stro, hooi en mais, hebben gekocht zonder te betalen. Dinsdagmorgen 11 maart zou de rechtbank uitspraak doen, maar daarvoor heeft Lentjes zelf een wrakingsverzoek ingediend. De reden van dit verzoek is onduidelijk. De rechtbank wil daarover niets kwijt, omdat het eerst alle betrokkenen op de hoogte wil stellen. Lentjes' advocaat is onbereikbaar. Niels Lentjes zelf: "Ik ga daar niet op in."

Een rechtbank wraken houdt in dat een partij in de rechtszaak vindt dat de rechter partijdig is. Mogelijk vindt Lentjes dat de meervoudige kamer in deze strafzaak vooringenomen is. Een wrakingskamer moet nu uitspreken of er wel of geen sprake is van onafhankelijkheid en onpartijdigheid.

Een slachtoffer in deze zaak laat weten dat dit juist de tactiek is van Lentjes om de zaak zo lang mogelijk te rekken en mogelijk onder zijn straf uit te komen. Volgens de officier van justitie is er voldoende wettig en overtuigend bewijs dat de verdachte de boel heeft belazerd. De officier van justitie eist naast een jaar gevangenisstraf terugbetaling van het grootste deel van de vorderingen. Het gaat om een bedrag van circa 100.000 euro.

Eén reactie

  • Venstra

    Welkom in het Nederlandse 'rechtssysteem', misschien dat ie over 10 jaar nog een boete of taakstrafje krijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.