Home

Nieuws 15 reacties

Nesten inventariseren, dan pas mest uitrijden

Zuidwest Friesland - De politie waarschuwt tegen mest uitrijden zonder dat goed is geïnventariseerd of er ook nesten van broedvogels aanwezig zijn. Als nesten hierdoor vernield worden, is dat een overtreding van de Flora- en Faunawet.

In gemeente Zuidwest-Friesland moest deze week een boer op last van de politie ophouden met mest uitrijden, omdat hij had verzuimd de vogelnesten van tevoren te inventariseren. Een controleur zag dat boven het perceel kieviten en grutto's onrustig rondvlogen. Door de verrekijker zag hij een aantal nesten in het land, meldt het verslag van de politie. Pas als de nesten zijn geïnventariseerd en beschermende maatregelen zijn getroffen, mag de betrokkene verder gaan met mest uitrijden.

Laatste reacties

 • 7

  WTF sinds wanneer moet dit? Het wordt ook met de dag gekker.......

 • martensDLD

  Als je de Boerderij zo leest deze week,dan is der ook niet een positief ding bij voor agra nederland,derogatie,gps voor vee Transport,80% gras, dierenrechten tot 2018,je moet der wel in geloven,anders zakt je de moed toch mooi in de schoenen in het mooie Nederland!

 • kleine boer

  bijna 1 april....

 • alco1

  Wij hebben geen last van weidevogels meer, dankzij vele kraaie kolonies en buizerts.

 • landboer

  Hier idem

 • vandenbrandcv1

  en de vossen doen ook goed mee. #4

 • Demeter Griend

  Mooi dom, dit kost hem ook nog een stuk van zijn toeslagrechten.

 • Koeienboer

  Een controleur.... dit land gaat ten onder aan een overschot aan controleurs en ambtenaren. De Sovjetunie van weleer was er niks bij...

 • agratax2

  Hoe wil een mens die op de straat staat een kivitsnest zien in het land?? Wat zullen de kraaien blij zijn als de boer al de nesten netjes merkt, hoeft hij niet meer te zoeken is het een kwestie van aan vliegen en eieren rapen.
  Laten we nu eens verstandig worden en niet denken dat met boetes en vlaggetjes de weidevogels te redden zijn. Zelfs het laten verwilderen van grasland (vogeltjesland) levert niet meer weidevogels op in deze rommel hebben de arme dieren geen enkel uitzicht en voelen zich bedreigd. Dat een boer zijn bet doet om de nesten te lokaliseren goed plan maar merken is de vraag. Kan de boer ze vastleggen op GPS zodat de bemster omhoog gaat bij het nest? De uitkomst maar ook dan zal de kraai na enkele malen op neer bemester weten wat de bedoeling is van dit op neer.

 • somporn

  Ze zijn gekker met een weidevogel dan oma
  in een poepluier,die mag rustig 2 dagen zitten zonder controleur.
  Moet toch niet gekker worden in NL.

 • hertha

  Let ook op dat de buurvrouw de was niet heeft buiten hangen,
  anders procesverbaal aan de broek.

 • durkje52

  Ja hoor. Daar gaan we weer. De boer krijgt straks weer de schuld dat er geen weide vogel meer is te vinden. Vroeg in het voorjaar komen er eerst een horde eierzoekers die ca 6000 eieren mogen rapen. Vervolgens zijn er nog een paar miljoen kraaien en ander ongedierte die over het land mogen beschikken. Maar owee als er maar 1 boer een nestje vernield.
  Daar moet weer een controleur bovenop staan. Dat mag niet. Dat gaat die bewuste boer weer veel geld kosten.
  Belachelijk. Uitroeien die zooi als het zo moet. Komt er bij mij geen weide vogel meer op het land!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • reiziger

  Een misselijke 1 aprilgrap van de boerderij alleen negatieve stemming maakelerij voor de landbouw of boeren niets om dieren geven boeren geven meer om dieren dan de boerderij om zijn lezers (boeren)

 • vandenbrand

  Opzettelijk molesteren mag uiteraard niet en beschermen van aangetroffen nesten is aan te bevelen. Maar regulier agrarisch werk mag wel volgens de flora- en faunawet onder voorbehoud dat het gebied geen speciale beschermingstatus heeft of de er weidevogel subsidies worden ontvangen.

 • kvdmeer1

  Ga er van uit dat deze boer subsidie ontvangt voor weide vogel beheer.
  Als de controle dienst dit er bij vermeld dan word het een heel ander verhaal.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.