Home

Nieuws 11 reacties

Nederland blijft achter met duurzame energie

Brussel - Nederland blijft behoren tot de landen in de Europese Unie die het minste energie produceren uit groene, duurzame energiebronnen. Dat blijkt uit een publicatie van het Europese statistiek bureau Eurostat.

Het aandeel groene energie lag voor Nederland in 2012 op 4,5 procent. Alleen Malta, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk scoren slechter. In totaal was het aandeel duurzame energie in de totale energieconsumptie in de 28 EU-landen 14,1 procent, vergeleken met 8,3 procent in 2004, het eerste jaar waarin deze gegevens beschikbaar waren. Doel is dat in de EU in 2020 20 procent van het energiegebruik duurzaam is. Bulgarije, Estland en Zweden zitten al boven deze 20 procent.

Laatste reacties

 • Seizoenskrediet

  De Nederlandse staat geeft helemaal geen fluit om duurzame energie.
  Er moeten enorme hoeveelheden, te zwaar belaste fossiele brandstoffen doorgejaagd worden om alleen al de massa regelzieke ambtenaartjes van een royaal inkomen te voorzien.

 • Peerke1

  Ja en Nederland importeert de groene energie wel. Dan kunnen ze straks ook weer meer natuur aanleggen. We hebben gas zat.

 • jordi 1455

  @Seizoenskrediet dat is onzin, er is dit jaar nog 18 miljard subsidie beschikbaar gesteld voor de komende drie jaar om windmolens (horizonvervuilers) te bouwen. Verder is er subsidie op de bouw van zonnepanelen.

 • l coumans

  in nederland zijn ze toch iets meer nuchter als de rest, en weten ook wel dat het allemaal een grote zeepbel is . wil je groene energie!!!! gebruik dan geen energie dat is pas groen

 • Mels

  Duurzame energie is alleen maar DUUR. Zonder de subsidie draaide er geen molen en lag er geen zonnepaneel op welk eender dak,evenals die domme vergister dingen waar zogenaamd hoogwaardige mest uitkomt. Zolang kernenergie het goedkoopste is lijkt het me zinvol om dat te gebruiken. Stil,geen Co2 uitstoot en geen horizon vervuiling. Soms wordt ik ook gebeld of ik groene energie wil. Mijn antwoord is stevast:1 dat produceer ik al en 2 je hebt er lang niet genoeg van om mij en de rest te voorzien. Meestal ben ik dan klaar met vragen beantwoorden:):)

 • jordi 1455

  @Mels de vergisters kunnen zonder subsidies maar dan moet de gasprijs eerst hard stijgen.

 • Elevage

  welke ambtenaar zit er nu weer bij Eurostat een stoel te vullen????

 • Mels

  Gasprijs eerst omhoog? Ja daar wordt de andere stroom duurder van das toch een stomme benadering om een vergister te bouwen en er dan achter te komen dat het niet uit kan als de gasprijs daalt.

 • johannetje

  Laat Duitsland ons deel er maar bij doen, kost het ons ook geen subsidie en hebben wij goedkoop stroom

 • Seizoenskrediet

  Beste Jordi 1455, De subsidie op de zonnepanelen is een sigaar uit eigen doos. Wij hebben geïnvesteerd in een forse oppervlakte zonnepanelen.
  De eerste offerte is van Mei 2013, vervolgens komt er een accijns op zonnepanelen van 11% , nu is er een zogenaamde minimumprijs waardoor de panelen bij ons 18.9% duurder geworden zijn, in ons geval € 35.000,- Dan word je als bedrijf niet veel wijzer van een subsidie van een paar honderd Euro. Onze ervaring met subsidies is dat de ambtenaren al een fors deel van de pot weg vergaderd hebben met het gevolg dat de daadwerkelijke uitkering altijd fors lager uitvalt.
  Windmolens zijn niet altijd even mooi, maar de broodnodige energie moet straks ergens vandaan komen. Weet u overigens hoe milieubelastend de miljoenen drempels en onnodige verkeerspleintjes zijn in Nederland?

 • agratax2

  Laten we eens een stad als Londen nemen veel mensen en weing ruimte, zij zullen in verhouding weinig groene stroom produceren t.o.v. hun gebruik. Waarom moet een land als Nederland veel mensen, weinig ruimte dan voldoen aan deze bijna onmogelijke taak. De energie markt moeten we niet meer landelijk bekijken maar Europees net als de energie bedrijven dat doen. Zou veel politiek gezeur besparen en veel kapitaal besparen en eerder tot grotere resultaten leiden. Helaas de politiek wil niet anders dan een Verdeel en Heers beleid waarbij de consument de rekening moet betalen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.