Home

Nieuws 3 reacties

NVWA verruimt keuringstijden op varkensverzamelplaatsen

Zoetermeer – De keuringstijden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten (NVWA) op varkensverzamelplaatsen worden verruimd. Dat meldt Vee&Logistiek Nederland na overleg met de NVWA.

Varkenstransporten kunnen voortaan van 4 uur 's morgens tot 22 uur 's avonds gekeurd worden. Dit was tot nu toe van 6 tot 18 uur. Voorzitter Henk Bleker van Vee&Logistiek Nederland is positief over de verruiming. Hij is blij dat de NVWA bereidwillig is om de tijden te verruimen. "Het is een eerste stap", zegt Bleker. Hij verwacht dat ook de keuringstijden voor varkens op varkensbedrijven zullen worden verruimd, maar dat is nu nog niet het geval.

Toon Wassenberg van veeverzamelplaats Animo in Venhorst is positief over de verruiming. "Dit biedt exporteurs de mogelijkheid om bij warm weer eerder te gaan rijden. Daarnaast zal het risico dat transporteurs in de file komen met het transport afnemen." Transporteurs die niet te ver exporteren kunnen door de verruimde keuringstijden twee vrachten per dag vervoeren.

Bleker verwacht dat de onderhandelingen over het toestaan van een tweede verzamelslag bij kalveren en schapen, die door het schrappen van het keuringscertificaat QLL is verdwenen, nog enkele weken zullen duren.

Laatste reacties

  • B den Besten

    Dank u Vee&Logistiek voor het werk wat u doet om onze dieren beter te kunnen verwaarden.

  • wvb

    Super Henk. Bijt je vast en laat niet weer los

  • Gebr.hendrikx

    Blijft veel te duur.Buiten kantooruren moet je ook nog eens extra toeslag betalen.Vraag een nieuw debat aan in kamer.Dankzij pvv is de klepkeuring er door gedrukt.Misschien dat ze nu wat verstandiger geworden zijn!

Of registreer je om te kunnen reageren.