Home

Nieuws 30 reacties

NVWA-inspecteurs geïntimideerd

Den Haag - De NVWA heeft de erkenning van een verzamelcentrum voor vee ingetrokken nadat inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij controles werden geïntimideerd.

Het gaat om een verzamelplaats in het oosten van het land. Welke diersoorten er verzameld worden op deze verzamelplaats wil de NVWA niet zeggen.
De intimidatie, zowel verbaal als fysiek, vond vrijdag plaats bij een reguliere controle van de NVWA. De intimidatie werd gepleegd door enkele medewerkers van het bedrijf. De controleurs zijn niet gewond geraakt.
Het is niet voor het eerst dat er problemen waren bij de verzamelplaats. "Er is wel eens eerder iets aan de hand geweest. Er zijn meerdere waarschuwingen gegeven. Het bedrijf stond al onder verscherpt toezicht", laat een woordvoerder van de NVWA weten.

Omdat de NVWA geweld tegen haar inspecteurs niet tolereert is de erkenning van de verzamelplaats geschorst en heeft de NVWA aangifte gedaan van intimidatie.  Het bedrijf zit op slot. Het verzamelcentrum mag pas weer aan de slag als er een omgangsprotocol is afgesloten. De eigenaar van het verzamelcentrum moet er daarbij voor zorgen dat de NVWA inspecteurs hun werk op een veilige manier kunnen doen.

Het Openbaar Ministerie zal binnenkort beslissen over de strafrechtelijke vervolging van de medewerkers van de verzamelplaats. Op het moment van de blokkade van het bedrijf waren er geen dieren aanwezig op het verzamelcentrum.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  gek he, als de nvwa bij mij komt heb ik dat gevoel ook altijd, welke middelen heb ik?

 • W.v.Bree

  Als een keuringsarts halverwege het laden stopt, omdat de tijd voorbij is, terwijl de gang nog vol met varkens staat en hij vervolgens nog 20 minuten uit zijn neus staat te vreten, dan heb ik ook zin om te 'intimideren'.

 • Hogman1

  Van een Klepkeuringkje van 300 euro raak ik niet alleen geirriteerd maar ook gefrustreerd geschockeerd en wat al niet meer

 • no-profile-image

  cross

  10 jaar lang pesterijen van politie, dierenbescherming en nvwa, terwijl naast mij de hoefbevangen shetjes lagen. Dieren- en milieupolitie werd van hogerhand tegengewerkt. Mijn gespecialiseerde paardenarts was erbij en steeds weer vrijspraken en claims, omdat mijn dieren niets mankeerden, geen wondje niets, maar als er weer 1 werd lekgestoken, komt er niemand. Zo'n holocaust veroorzaakt veel dierenleed. Via Micha Kat nog meer wat er loos is in dit poppenkastland.

 • cocoma

  Hallo,

  Om welk bedrijf gaat het?

  Gegroet.

 • famtillemans1

  Tja als er iemand komt met zo,n belachelijk tarief dan wordt toch iedere boer ( handelaar woest ) tenminste wij verdienen t niet !!!!!

 • famtillemans1

  Dus de oorzaak ligt indirect bij de overheid zelf

 • braakman.tap1

  Om welke NVWA inspecteurs ging het ? Per 1 mei nieuwe kring indeling ? Een goed verstaander ...... Ik zeg niks meer.

 • evanderpasch1

  Als ze niet gewond zijn zal de intimidatie niet zo erg zijn geweest

 • vogel

  Als ik de dagelijkse ronde doe om de oormerken te controleren hoor ik niets anders dan BOE geroep. Bij wie kan ik gaan uithuilen????? Doe het nog gratis ook!!!!

 • steenbok1

  stoere praat allemaal

 • Burnetti

  8 van de 11 reacties hierboven keurt intimidatie goed. Dat zegt genoeg.

 • info36

  Daar vraagt de overheid ook om.

 • info48

  Intimidatie is niet goed!!...........maar iemand die in het veld te maken heeft met DE NVWA kan dit maar al te goed begrijpen!!!!!!......... het is de meest gefrustreerde overheids organisatie die ik ken, die, en daar wringt de schoen, niet uitblinkt door praktische kennis laat staan deskundigheid en tarieven NEEMT waar Moskovits jaloers op is.
  Met veel wapengekletter en buiten proportionele maatregelen tracht men de aandacht van de echte problemen af te leiden.

 • daantje

  er valt nog veel te leren bij de nvwa
  en een curses dierverzorging en dieromgang is ook bij de nvwa op zijn plaats.
  dan allereers menselijk omgang en eerst in alle rust mensen bij brengen hoe men volgens de nieuwe regels omgaat met de dieren
  en als er dan geen verbeteringen optreden volgen er sancties
  dan zou er veel verbeteren.

 • new kids

  Als je een NVWA-er positief benaderd, ben ik ervan overtuigd dat je meestal goed terug wordt behandeld.
  Heb 1 maal visite gehad van een controleur die gedrag had geërfd uit de periode 40-45. Die verpest het even voor zijn collega's, maar ach ook dan moet je rustig blijven en standvastig.

 • LUCTOR

  Je kunt de boer kennen aan de hond.

 • haj146

  Die NVWA ers zijn ook mensen zonder verstand van zaken. Absurde hoge tarieven in een sector die niet eens t minimum inkomen haalt. Hier gaat NL ook aan kapot. de helft van de Nederlanders controleert de andere helft maar heeft 0.0 toegevoegde waarde. Linkse hobby!

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • info36

  Inderdaad over het algemeen overbodige ellende.

 • Elevage

  De toegeovegde waarde van NVWA is op dit moment 0.0 door gebrek aan kennis en kunde en inleveingsvermogen. Daarom is het niet gek dat er afentoe iemand eens uit z'n slof schiet.
  En dit betekend niet dat wij eens op cursus moeten, maar ZIJ!

 • WT

  Waar blijft Sjengen fur schweine???
  Henkie de Bleker kom in actie en ook onze belangen
  behartigers.
  Dan is alle stress in 1 keer weg en keert de rust terug
  op het boerenerf.

 • koestal

  bureaucratie viert hoogtij,de gewone boer en handelaar is een snotneus geworden,de ambtenaar is de baas ,het begint op het voormalige oost-duitsland te lijken

 • Marco22

  Uit het nieuwsbericht van RTV Oost

  De NVWA heeft aangifte gedaan. Eigenaar Koes van het veeverzamelcentrum vindt dat de NVWA te ver gaat. Van bedreiging is volgens hem geen sprake. Er is lijfelijk contact geweest, maar dat valt volgens hem niet onder de noemer bedreiging.
  Eigenaar Koes vindt dat autoriteiten als de NVWA de fout te vaak bij goedwillende ondernemers zoeken. Hij vindt dat de inspecteurs onredelijk te werk zijn gegaan. Zo zouden ze zijn kinderen en de kinderen van zijn broer vragen hebben gesteld over veetransporten. Voorlopig staan de NVWA en de eigenaar tegenover elkaar en mag het bedrijf even geen zaken meer doen.

  Wat zijn dat voor een praktijken, kinderen uithoren. Van kinderen blijf je af.
  ' Komt pappa nu in de gevangenis Meneer? ' zou zomaar de gedachte van een kind kunnen zijn.

 • Khalid en zijn maten

  Geen verstand van hetgeen er gecontroleerd dient te worden (geen praktijkervaring/inzicht) en hoge tarieven berekenen voor hetgeen er gecontroleerd word. Hier is niet alleen sprake van bij de NVWA,er zijn meer instanties die zich hiermee bezig houden. Een hele bult afgestudeerden van de HAS die andere afgestudeerden aan het werk willen houden,zonder de handen smerig te maken!

 • Wim Toornstra

  Er werken bij de NVWA alleen mensen met een vlekje. Mensen die in het normale circuit niet functioneren of tegen hun pensioen aan zitten.

 • koestal

  weer eens boertje pesten,dan krijg je dit

 • Lotus

  Je moet als ... (korte achternaam) geboren zijn om bij de NVWA te willen werken.
  Mensen met gevoel, kennis van zaken en 't hart op de juiste plaats willen dit soort werk niet doen en nemen dit soort arrogante baantjes niet aan!

 • tanjal

  als ze zich geintimideerd voelen kun je ze net zo goed gelijk een best portie klappen geven de boete die je er voor krijgt komt toch op het zelfde neer heb je nog ietsje waar voor je geld

Laad alle reacties (26)

Of registreer je om te kunnen reageren.