Home

Nieuws laatste update:10 mrt 2014

Minister twijfelt niet aan integriteit NVWA-topman

Den Haag - Topambtenaar Harry Paul, inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), heeft zijn positie niet gebruikt om zich in te zetten voor zijn broer, die betrokken was bij een conflict in het VU medisch centrum.

Dat schrijft minister van volksgezondheid Edith Schippers naar aanleiding van vragen die SP-Kamerlid Henk van Gerven stelde.

In een radiouitzending van Argos (VPRO, Vara, Human) werd gesuggereerd dat Paul zijn contacten met toenmalig inspecteur-generaal Gerrit van der Wal bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg zou hebben gebruikt om de zaak van zijn broer te bepleiten.

De minister zegt dat beide topambtenaren met elkaar wel informeel over de kwestie gesproken hebben, naar aanleiding van de publiciteit. Dat gebeurde in de marge van bijeenkomsten waar de twee elkaar voor hun werk tegen kwamen.

Van der Wal heeft de minister gemeld dat de betrokken arts een broer was van Harry Paul, "maar dat van geen enkele betrokkenheid of beïnvloeding van de zaak sprake is of geweest zal zijn".

Of registreer je om te kunnen reageren.