Home

Nieuws 829 x bekeken 2 reacties

Meer kopers biologische producten

Hilversum - Het aantal consumenten dat in gewone supermarkten biologische producten koopt, is sterk toegenomen.

Dit zegt onderzoeksbureau GfK naar aanleiding van een peiling onder consumenten op de site van Bionext. Vooral de groep 'af en toe'-kopers groeit flink. De groep die 'altijd biologisch' koopt blijft stabiel. De groep consumenten die zegt nooit rekening te houden met biologisch, wordt geleidelijk kleiner

"Het is goed om te zien waar het potentieel zit", zegt consultant Marcel Temminghoff van GfK. "Consumenten maken niet ineens de stap naar een volledig biologisch menu, het is een logisch proces. Het is vergelijkbaar met vegetarische producten; ook daar zit de groei de laatste tijd vooral in de flexitariërs, niet in de echte vegetariërs", aldus Temminghoff.

Volgens GfK is de groei in het afgelopen jaar niet zo groot als die begin 2012, maar na terugloop in 2013 zet de groei nu weer door. Van de respondenten behoort 20 procent tot de 'fans'. Dat zijn consumenten die sterk rekening houden met biologisch of zelfs altijd 
biologisch kopen. In 2011 was dat aandeel ongeveer 14 procent.

Laatste reacties

 • flyinghollander

  Maar is die groei dan bij bv acties van biologische producten dat ze even duur waren als gangbaar, waardoor dit getal dus niet real is voor de vergelijking?
  Bedoel als er twee biefstukjes liggen, bio en gangbaar en door actie is de biologische even duur, denk dat er inderdaad wel wat meer mensen misschien biologische stukje pakken. Maar mag je dit wel meetellen? Want voor die actieprijs kunnen de agrariers niet het hele jaar produceren.

 • alco1

  Goede conclusie fly.
  We moeten echter wel alles verbouwen wat biologisch kan.
  Maar we moeten ook onze ogen niet sluiten voor producten waarbij dit niet kan. Zo hoorde ik een biologische boer praten dat hij lang niet alles biologisch kon verbouwen. O.a. aardappelen en met resistentie daarbij kom je al gauw op een gevaarlijk pad.

Of registreer je om te kunnen reageren.