Home

Nieuws 30 reacties

'Lentjes dumpt mest bij verwarde boer'

Amsterdam – Niels Lentjes dumpt mest bij een verwarde ex-melkveehouder op het Zeeuwse eiland Tholen.

Dit schrijft het NRC Handelsblad en was vanmiddag te horen tijdens een radio-uitzending van Argos op radio 1. Volgens NRC en Argos heeft een medewerker van LTO afgelopen maandag een e-mail gestuurd naar het ministerie van Economische Zaken en de NVWA over de mestdump. Op zaterdag 22 maart zou er bij een oude, gestopte melkveehouder 'vele, vele, vele tonnen mest zijn gedumpt'. In de mail staat: "De man is wat 'in de war', type zonder computer, die nooit wat leest. Hij is in mijn ogen te veel in de war om hem iets kwalijk te nemen. Het is de ideale doelgroep voor Niels L.. Hij is dan ook degene die de mest aanvoert of aan laat voeren, via zijn nieuwe firma New Future Holding bv." De LTO-medeweker wil anoniem blijven. Meerdere bronnen bevestigen zijn verhaal, aldus NRC en het VPRO-programma Argos. Tegenover beide partijen ontkent Niels Lentjes betrokken te zijn. Ook zegt hij dat hij in het verleden nooit gesjoemeld heeft met mestvrachten.

Komende maandag 31 maart dient het hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB). Niels Lentjes en zijn moeder zijn het niet eens met de boetes van bijna acht ton die het ministerie van Economische Zaken aan hen, Mesthandel Niels Lentjes bv en Niels Lentjes Holding oplegde.

Luister het volledige radio-programma van Argos via: http://argos.incontxt.nl/seizoenen/2014/afleveringen/29-03-2014

Het volledige fragment is te horen via deze link.

Laatste reacties

 • maatje 1904

  aanpakken en uitkleden!

 • shovel-joopie

  Hoe kan iemand die veroordeeld is voor mestfraude zomaar opnieuw beginnen met sjoemelen en weer in de mest branche terechtkomen. Hard aanpakken en tot zijn onderbroek uitkleden, nog niks bijgeleerd.

 • wvb

  Nvwa maakt ook slachterijen kapot dus moeten ze deze crimineel ook maar even om zeep helpen dus nvwa laat je nu ook even zien.

 • Rolf Roelofs

  ben benieuwd wat Mevrouw Dijksma hier aan gaat doen. of zou ze het op haar beloop laten om in 2019 de derogatie bankschroef nog verder aan te draaien!

 • gerardb

  Misschien is het ook een oplossing om geen zaken meer te doen met partijen die het voor Lentjes uitvoeren!?

 • Venstra

  Hij wou hier jaren terug ook mest leveren en dik 'betalen', maar ik vertrouwde het niet helemaal. Dan is deze boer vast niet de enige, dat joch moet al vele honderden boeren bij langs geweest zijn.

 • Dev

  Nooit gesjoemeld ..... Tegenover zijn huis ligt een stuk grond met hoge bomen. Daar heb ik hem een paar jaar geleden toch echt geregeld, in zijn toenmalige kleine blauwe 45 km auto, zien verdwijnen tussen de hoge bomen, en rondjes zien rijden. (Blijkbaar met een mooi apparaatje in de auto). Zeg het zelf maar....

 • Sylke

  @ Dev

  Verklaar je nader want ge spreekt in raadselen

 • 1455

  weet je wat mij zo verwonderd, dat onze geweldige overheid niets aan dat jong doet als wij 3 dagen naar het hakselen het vanggewas er niet in hebben zitten staat het nvwa al op de stoep en krijg je een boete
  maar lentjes kan zijn gang maar gaan hij wordt wel bedreigt maar of hij ook daadwerkelijk wat krijgt ?
  en dan al die mestintimidairs die met hem mee hollen (cumela bedrijven)

 • pinkeltje

  Op zich inderdaad wonderlijk wanneer zo'n meneertje weer een poot aan de grond zou krijgen. Anderzijds, als hij een doortrapte oplichter is dan houd je die niet zomaar tegen. Zie programma's als 'opgelicht' hoe er mensen zijn die blijkbaar niet helemaal sporen en niet van het verkeerde pad af te krijgen zijn. Mocht er in dit geval inderdaad sprake zijn van een verwarde boer die je veel kunt wijsmaken dan is dat voor deze types een bal voor open doel en helaas pindakaas kun je dan dat soort praktijken niet zo eenvoudig tegen houden. Ben dan trouwens ook wel benieuwd welke loonwerkers/transportbedrijven zich nog weer opnieuw door Lentjes voor de kar laten spannen.

 • haam

  volgens actuele lijst mestvervoeders lnv loket is dit bedrijf gevestigd stegemanserf 45 d dalfsen ook nog opslag nie ls lentjes in het midden van frankrijk en in gemeente info bernisse dwangsom onder last van 75000 euro voor illegaal gebruik mestopslag in juli 2013 in zuidland en ga zomaar door.....

 • minasblunders1

  Vraagt iemand zich wel eens af hoe het überhaupt mogelijk is dat er zoveel zwarte mest is? Of hebben we hier zoveel 'kennis' dat dat niet meer nodig is.

 • agratax2

  1455. Dat boeren vogelvrij zijn verklaard door Den Haag weet jij net zo goed als ik. Maar je vergeet even dat Den Haag nog steeds de VOC mentaliteit aanbid, m.a.w. Handel is heilig en de Handelaar is een Heilige. Heiligen mag je nooit aanpakken en al helemaal hun werkzaamheden niet stoppen.

 • alco1

  Honger doet mensen stelen.
  Legale coffeeshops stimuleert illegaal verbouw.
  Verschraling van gronden geeft Lentjes 'Klanten'.

 • Boer van der Pluim

  Eigenlijk vraag ik me af of de leverancier van die mest dan wel helemaal kosjer is. Je weet toch onderhand waar je zaken mee doet: De heler van de buit gaat niet vrijuit !!

 • minasblunders1

  Alco, je vergeet de andere helft van de 'klanten' nog; de zeer intensieve bedrijven die enorme saldi opbouwen. Zij moeten tenslotte van hun zwarte mest af.

 • jjjvanmelick

  Ik ben blij, dat ik in deze tijd geen boer meer ben.
  Joep.

 • Mozes

  Minasblunders, als je het artikel in NRC Handelsblad had gelezen wist je precies waar die zwarte mest vandaan komt. En dan wist je tevens waarom in de varkensgebieden het nitraatgehalte in het grondwater te hoog is waardoor wij nu aangescherpte regels voor derogatie hebben.
  De dikke fractie blijkt normaal 20 kg fosfaat te bevatten. Door indrogen in de magnetron of toevoeging van kunstmest wist men dit in het monster te verhogen tot wel 80 kg fosfaat. Op papier werd alle mest afgevoerd terwijl in werkelijkheid maar een kwart werd afgevoerd. Driekwart van de mest werd vervolgens gedumpt op zo kort mogelijke afstand.

 • Arnens

  Bedenk wel dat allen die zaken doen met dit soort malafide handelaren er zelf schuldig aan zijn dat de duimschroeven van de mestwet steeds verdr aangedraaid worden, en Dijksma/NVWA lachen in hun vuistje!!!!!!!

 • aarthamstra1

  ,Maar wel met een grote bek achter Vion,,Rabo Phillips,Shell,blijven staan. Beter is het woeker prijzen te nemen voor BABY poeder . Wie moet er beschermd worden het volk het milieu of de portemonnee van de boer.

 • minasblunders1

  Mozes, ik weet wat men inmiddels bedacht heeft om zich hier uit te redden. Zo links en rechts zal dit óók wel gebeuren, maar dat is niet de hoofdmoot. Feit is dat er zelfs lang vóór de MINAS al zwarte mest bestond bij zeer intensieve bedrijven. Het spreekt voor zich dat dit al die jaren zo gebleven is. (Pak de MINAS-brochure van 1997 er maar eens bij). Met de MINAS zouden intensieve bedrijven het heel zwaar krijgen, met deze strengere bemestingsnormen. Maar in de praktijk werden duizenden guldens bespaard. Toen al. De stalbalans voor hokdieren is sindsdien niet veranderd, dus de gevolgen ook niet. Men hoeft alleen maar aan te kunnen tonen dat men genoeg mest afgezet heeft, wat er overblijft is volstrekt onbelangrijk. Het ministerie van onkunde zal het NRC-verhaal ongetwijfeld aanhangen, dan hoeven zij nl. hun eigen blunders niet toe te geven.

 • LUCTOR

  Heren dit heeft niets met minas of kringloop of in/ extensief van doen, dit is gewoon weer een voorbeeld van hoe gemakkelijk het is om met een bv te rotzooien.
  Deze verwarde veehouder is het bokje de bv van N L zal wel weer failliet verklaard worden en er word weer een nieuwe gestart.
  @pinkeltje deze bedrijven worden niet voor de kar gespannen.

 • Demeter Griend

  Ik snap niet waarom de LTO hier zelf niets aan doet ipv de VWA in te lichten.
  Het is net zoals in de vleessector kennelijk je weet er van maar je doet er niets aan. Vreemd.

 • Warmelo

  Dit soort mensen zorgt er dus voor dat andere boeren strengere regels voor mest krijgen. Door dit soort zal er altijd te hoog nitraat in het grondwater blijven. Dus dit soort lui moeten uit het circuit!

 • ed12345

  Ik dacht dat Cumela mest naar Hongarije ging brengen ?Dan kan je toch gemakkelijk van overschotmest af

 • hookwood

  Demeter Griend wat moet LTO daaraan doen dan ipv het te melden bij de NVWA?

 • el

  Wat een drukte om mest!

 • W Geverink

  Tja el, en wij maar hopen dat dat we tijdens het uitrijden geen oponthoud krijgen door een lekke band, een verloren ketsplaat of een lege lunchbox. Ik kan me voorstellen dat het geen lolletje is als er achter iedere boom een ambtenaar staat te gluren of ie je nog ergens voor kan bekeuren. Wat lentjes betreft. Die inbreker heeft gewoon een flink pak op de flikker nodig met een stuk hout.

 • red

  Laat gewoon een foto afdrukken op de voorpagina van de vakbladen met er onder OPLICHTER ERG GEVAARLIJK
  dan kan hij niet zo makelijk weer beginnen met het verzieken van de naam van agrarisch Nederland

Laad alle reacties (26)

Of registreer je om te kunnen reageren.