Home

Nieuws 649 x bekeken

LTO positief over daling resistente bacteriën bij vee

Den Haag - LTO Nederland reageert positief op de reductie van antibiotica-resistentie in de veehouderij.

"Het is een heel positieve ontwikkeling", zegt Toon van Hoof, portefeuillehouder diergezondheid van LTO Nederland. "Als blijkt dat de reductie van het antibioticagebruik de oorzaak van de daling van de resistentie is, krijgen we er aardig de vinger achter", zegt hij. Hij ziet het als een stukje erkenning voor de inzet die de hele veehouderijsector en de dierenartsen hebben gedaan om het antibioticumgebruik in de veehouderij terug te dringen. "Er is veel gebeurd; de reductie is zeker niet vanzelf gegaan en gaat ook niet vanzelf", zegt Van Hoof. Hij is positief dat er ook resultaat wordt geboekt,  maar wijst er ook op dat de veehouderij niet de enige bron is van de resistentieproblematiek. 
Uit een studie van Dik Mevius, hoogleraar Antimicrobiële resistentie aan de Universiteit van Utrecht, blijkt dat de resistentie van bacteriën in de darmen van vee aanzienlijk is gedaald sinds de daling van het antibioticagebruik in de veehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.