Home

Nieuws 787 x bekeken

Kabinet wijst windmolengebieden aan

Den Haag - Het kabinet heeft elf gebieden aangewezen die geschikt zijn voor grote windmolenparken op land.

Het kabinet volgt hierin het voorstel van de provincies, die de elf gebieden zelf hebben voorgedragen. Provincies wijzen daarnaast een aantal locaties aan voor kleinere windparken tot 100 megawatt. De elf windparken van meer dan 100 megawatt zijn opgenomen in de Structuurvisie Wind op land.
De grote windmolenparken moeten komen in de gebieden Eemshaven, Delfzijl, N33, Drentse Veenkoloniën, Wieringermeer, IJsselmeer Noord, Flevoland, Noordoostpolderdijk, Rotterdamse Haven, Goeree-Overflakkee en Krammersluizen. In totaal moet er in 2020 voor 6000 megawatt aan windenergie worden gerealiseerd. Het is nu aan de markt om de windprojecten daadwerkelijk te bouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.